ZAMENIK gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je Dragan Đilas "oteo" deo gradske garaže u Požarevačkoj ulici, koju bespravno koristi i ocenio da je to jedan od najvećih skandala koje je bivši gradonačelnik napravio.

- Draganu Đilasu očigledno nije bilo dovoljno što je ostvario promet od 500 miliona evra dok je bio gradonačelnik, što je svojevremeno oteo Pionirski grad kako bi napravio kuću "Velikog Brata", već je morao da otme i garažu koja pripada gradu kako bi tu parkirao svoja privatna vozila i to je stvar koja traje od 2008. godine - rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

Vesić je naveo da su službe u "Parking servisu" tek sada otkrile šta se desilo i šta je Đilas radio svih ovih godina i ocenio je da je ovo jedan od najvećih skandala koje je bivši gradonačelnik napravio.

Đilas je, kako kaže Vesić, u delu stanarske garaže u Požarevačkoj ulici zazidao protivpožarni put, u kojem je parkirao četiri svoja automobila - dva koja ima privatno i dva koja koristi njegovo obezbeđenje.

- A onda je sa druge strane, iz Sinđelićeve ulice, otvorio poseban izlaz da tu javnu garažu koristi kao privatnu - rekao je Vesić i naveo da je to trajalo tako deset godina.


PROČITAJTE I: Vesić: Đilas i Šolak želeli da zaokruže medijski monopol


On je objasnio i da je Đilas, time što je zatvorio protivpožarni izlaz, ugrozio bezbednost stanara i svih koji koriste garažu.

OPTUŽBE Deo garaže u Požarevačkoj ulici koji je pregradio Dragan Đilas

- Ovaj slučaj na najbolji način pokazuje kako radi Dragan Đilas. Nikada ništa što je državno i što pripada narodu za njega nije bilo svetinja, već uvek nešto pokušava da iskoristi za svoj privatni biznis. Tako je prostor u Pionirskom gradu, koji je bio namenjen deci i omladini, pretvorio u kuću "Velikog Brata", a da ne pričamo o njegovim drugim aferama - dodao je Vesić.


ZARADA JEDINI INTERES

VESIĆ kaže da Đilas stalno govori o poštenju ne bi li sakrio kako se on ponašao dok je bio na vlasti.

- Ovo otkriće sa garažom u Požarevačkoj ulici je posebno značajno jer na najbolji način pokazuje do koje mere je Dragan Đilas bahat i koliko vodi računa samo o svom interesu i o tome da zaradi - zaključio je Vesić.