I tamo, onamo. I ovde, ovamo. Niko nas ne može zavaditi. Ni za Podgoričkog, niti Topčiderskog brda. Bez obzira na to ko je odakle centrirao i ko je odakle uklizao!

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u subotu Crnu Goru sa 2:1. Ali, atmosfera u Beogradu bila je za čistu desetku. Isto kao i nedavno u Podgorici. Sportski i svetski. Baš kao što je u Podgorici dočekana Srbija, tako su uzvratili i navijači u Beogradu. Aplauz obema himnama. Nijednog zvižduka, osim sudijskog.

Sport je na zelenoj čoji Montenegra i zelenoj travi "Marakane" pobedio politiku. Bez ostatka. Na jednom transparentu je pisalo: "Crna Gora i Srbija, to je jedna familija." To je pokazala jedna tamošnja, navijačka porodica koja je za vreme intoniranja himne Crne Gore držala zastavu ove zemlje, da bi pri intoniranju naše himne "Bože pravde" ponosno digla zastavu Srbije. Šta reći nego - bratski odnos dvaju naroda.

PROČITAJTE I: KOMENTAR: Laž


Pa ko nas onda hoće da zavadi, van fudbalskih i ostalih "zelenih terena"? Verovatno onaj koji se predstavlja kao lažni kapiten crnogorskog naroda, koji bi da lažira Podgoričku skupštinu. I koji hoće da sruši crkvu na Rumiji, zabranjuje ulaz u Crnu Goru Matiji Bećkoviću i trojici srpskih intelektualaca... Sigurni smo da se velika većina "običnih" građana Crne Gore stidi ovakvih gestova i zabrana. To su, na neki način, pokazali i crnogorski navijači u Beogradu. Divno i dostojanstveno.

A, zabranjeni Matija je pre utakmice kazao: Kakav god da bude rezultat, pobediće Srbi. Neka nam bude dozvoljeno da dodamo: Sport je pobedio politiku, bez obzira na rezultat.

P. S. Matijini biseri zapisani su u kamenu kod valjevske Mionice. Zato, neka se crnogorsko rukovodstvo ne baca kamenom na veliku gromadu. Barem, za početak.