KOSOVSKA MITROVICA - Okupljenjem na mestu gde je pre tačno 10 meseci ubijen lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, članovi njegove porodice, prijatelji i stranačke kolege zatražili su još jednom da se počinioci ovog gnusnog zločina otkriju i kazne.

Predsednik GI “Za naš Zvečan“ dr Dragiša Milović kaže da je pitanje za sve, pre svega za policiju, sudstvo i tužilaštvo, zbog čega ni nakon deset meseci nema konkretnih odgovora dokle se stiglo sa istragom.

- Za mene je zaista neshvatljivo da se ovde, u sred bela dana, na ovom prometnom mestu ubije čovek kakav je Oliver Ivanović, jedan od neospornih lidera Srba, i da nema nikakvog otkrića. Nama, njegovim prijateljima ostaje da svakoga dana tražimo odgovor na pitanje ko je to uradio i da ne odustajemo dok se počinioci ne pronađu - rekao je Milović i dodao da za ovih deset meseci nisu dobili nikakvu informaciju.

Sveću i buket svežeg cveća na mestu gde je mučki, s leđa, sa šest hitaca iz vatrenog oružja 16. januara ove godine ubijen Oliver Ivanović, u petak je položila i njegova višegodišnja saradnica Ksenija Božović.

Pročitajte još - Ivanovića ubio profesionalac sa šest metaka iz duge devetke

On je istakla da su članovi SDP-a otvoreno pismo sa pitanjem „šta su uradile i šta rade institucije u vezi ovog slučaja uputili predstavnicima Euleksa, EU, Kfora i ambasada u Prištini“.

- Osim javnih političkih prepucavanja, slobodno mogu reći rijalitija, i spekulacija, institucije ne rade ništa, nikakve informacije ne daju ni nama, njegovim saradnicima, čak ni članovima porodice. Pitanje je da li rade svoj deo posla – kazala je Božović.

- Njegovi saradnici, porodica i građani Kosova i Metohije svakodnevno se pitaju kome i zašto je smetao jedan od najuticajnijih lidera sa severa? Da li je smetao zato što je bio diplomata, zato što je imao ideje i ciljeve, zato što je nudio politička rešenja za dobrobit svih zajednica na Kosovu. Da li je smetao zbog toga što je poznavao svetske jezike ili zato što je govorio albanski, što je hteo da ujedini sve srpske političare na Kosovu i Metohiji ili zato što je nudio rešenje za Kosovo i Metohiju po principu "Kiparskog modela"? - navodi se u saopštenju GI SDP dostavljenom medijima.