Miloš Vučević, potpredsednik GO Srpske napredne stranke apelovao je na državne organe da konačno reaguju na govor mržnje i pretnje kojima su svakodnevno izloženi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica.

On je u saopštenju za medije, a reagujući na naslovnu stranu Danasa, pozvao organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava da ne tolerišu više takve stvari, navodeći da je uveren da Vučić, bez obzira na sve neprijatnosti kojima je izložen "od strane plaćenika i njihovih medija", neće ni milimetar odstupiti od hrabre borbe za bolju, uspešniju i poštovaniju Srbiju.

Poredeći Vučića sa najvećim monstrumom dvadesetog veka, oni ne vređaju samo njega, oni vređaju sve nas, oni vređaju građane Srbije, koji politiku predsednika Vučića bezrezervno podržavaju, kaže Vučević.

"Naručioci naslovnice", u koje ubraja Đilasa, Pajtića, Jeremića, Jankovića, Obradovića... i njihove finansijere Šolaka, Miškovića i ostale, nazivajući ih "društvenim i moralnim talogom Srbije", sada su, kaže, prešli svaku granicu dostojanstva i pristojnosti.

Pročitajte još - Vučević: Slavimo slobodu i pobedu života nad smrću (Foto)


Oni su prošlost, poručuje Vučević, te konstatuje da su njihove klevete, napadi, laži, mržnja kojima svakodnevno pokušavaju da zatruju Srbiju, bruka "za onu šaku ljudi koji glasaju za njih, ali i bruka za novinarsku profesiju".

Predsednik Vučić je sinoć komentarišući naslovnu stranu Danasa na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s nacističkim vođom Adolfom Hitlerom, rekao da to govori o stepenu sloboda u Srbiji, ali i o tome da njegove političke protivnike najviše nerviraju uspesi Srbije