IZBORI održani u BiH još jednom su pokazali da nigde nema zemlje kao što je Bosna! Gazeći odredbe Dejtonskog sporazuma, koji je temelj na kojem počiva cela država, Bošnjaci su izglasali i svog i hrvatskog člana Predsedništva?!

Ovaj izborni marifetluk, koji su patentirali kako bi pokušali da proguraju odluke koje im idu naruku, Bošnjaci su već triput primenili, i to upravo pri imenovanju Željka Komšića. Njega su hteli u Predsedništvo, uprkos tome što ga neće ni njegov narod u BiH, ni Hrvati u matici. Sledbenicima Bakira Izetbegovića, koji je u ovoj kampanji vukao konce iz pozadine, stalo je samo do ličnih interesa, makar se država srušila.

Da im cilj nije trajno pomirenje naroda i napredak BiH dokazali su još odlučnije birajući Šefika Džaferovića za svog predstavnika u Predsedništvu. Šta ga je preporučilo? Možda to što je u ratu bio načelnik Centra bezbednosti Zenica, a na čijem području je delovao ozloglašeni odred "El mudžahedin" i gde je posečeno na destine srpskih glava!

Pročitajte još - SELEKTOR HRVATSKE O IZBORU KOMŠIĆA: Zgrožen sam i ponižen, ovo je nasilje nad mojim narodom

Izbor Komšića za novog hrvatskog člana Predsedništva već je doneo veliki lom: desetak hiljada Hrvata je na protestima u Mostaru zapalilo sveće za smrt demokratije u BiH. Jasno mu poručuju: "Komšoglu nikada neće biti predstavnik Hrvata!" Komšić se potrudio da uzvrati - zapretio je da će BiH tužiti Hrvatsku zbog gradnje Pelješkog mosta. A nekoliko sati pre toga poslao je otrovne strelice i ka Beogradu, izjavom da je za njega Kosovo nezavisna država. Tako je odgovorio na poziv za saradnju.

Zbog svega groteskno zvuče postizborna upozorenja zapadnih medija da pobeda srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika može da znači usporavanje BiH na putu ka EU i opasnost po stabilnost države. Druga dva člana su, valjda, po evropskim i NATO standardima.