SRAMNO je da se pripadnicima policije, koji dan i noć rade najodgovorniji i najopasniji posao u Srbiji, spočitava da su “povlašćeni”, rekla je savetnica šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević, reagujući na izjavu predstavnika opozicije povodom potpisivanja sporazuma MUP-a i „Telekoma Srbija“.

Pročitajte još: Potpisan protokol o saradnji MUP-a i Telekoma


- Ne mogu da ne odreagujem na današnju sramnu optužbu predstavnika opozicije Saše Jankovića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, da su obični policajci “kasta zahvalnih, povlašćenih službenika odanih vlasti”, zato što su potpisivanjem Sporazuma sa „Telekomom Srbija“ dobili neke pogodnosti, dodatna prava i što će uštedeti novac za komunikaciju, koja im je svakodnevno neophodna.
Da li su to oni isti “borci” za prava običnog policajca i običnog čoveka? Oni isti glasnogovornici koji se zalažu za dodatna prava svakog policajca, koji i danas po kiši i vetru stoji na ulici, dok oni sede i “reaguju”? Sramno je da se pripadnicima policije, koji dan i noć rade najodgovorniji i najopasniji posao u Srbiji, spočitava da su “povlašćeni” zato što im se pruža neka pogodnost i olakšica – rekla je Tomašević.

Savetnica u Ministarstvu unutrašnjih poslova istakla je da se ovakvim izjavama potcenjuju pripadnici policije.

- Mi ćemo se uvek boriti da oni dobiju sva dodatna prava, jer oni to zaslužuju. Sreća pa se vi ovako ne borite za njih, jer onda nikada ne bi imali ništa. Ovim stavom da ih potcenjujete i stigmatizujete ste to još jednom, po ko zna koji put, dokazali – dodala je savetnica u Ministarstvu unutrašnjih poslova.