PREMIJERKA Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN od danas do 28. septembra u Njujorku, a u njoj će biti i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka će se Generalnoj skupštini UN obratiti u četvrtak, a u debati pod nazivom "Globalno liderstvo i podeljena odgovornost za mirna, jednaka i održiva društva" učestvovaće i najuticajniji svetski lideri: američki predsednik Donald Tramp, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, predsednik Francuske Emanuel Makron... Izlagaće i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Japana Šinzo Abe, premijer Španije Pedro Sančez i mnogi drugi.

PROČITAJTE I: Premijerka Brnabić na Generalnoj skupštini UN

Predsednica Vlade prisustvovaće danas i prijemu koji organizuje predsednik SAD Donald Tramp, a biće i jedna od zvanica na sutrašnjem ručku koji za šefove delegacija priređuje generalni sekretar UN Antonio Guteres.

Brnabićeva će učestvovati i na sastanku na visokom nivou pod nazivom "Akcija za mir", koji je posvećen mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara UN.

FORUM "BLUMBERGA"

PREMIJERKA Ana Brnabić biće i jedan od učesnika poslovnog foruma "Blumberg global" u sredu, a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima, između ostalih i sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Švajcarske Alenom Berseom.