OVEJANI ratni zločinac Kadri Veselji organizovao je zasedu desetina naoružanih terorista nekadašnje OVK srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću kada je ovaj pokušao da obiđe 300 svojih sunarodnika u selu Banje. Ovo srpsko selo nalazi se u opštini Drenica i okruženo je sa 80.000 Albanaca.

Veselji je bivši šef tzv. Obaveštajne službe lažne države i aktuelni predsednik Skupštine Kosova. On je ličnost čijim se "delima" bavi i Sud za ratne zločine Albanaca osnovan u Hagu, a koji je trenutno u fazi mirovanja.

Istog dana, u Lici, jedan pored drugog stajali su Mirko Norac, general hrvatske vojske osuđen za maskar 88 Srba u tri sela u Medačkom džepu 1993, i general Damir Krstičević, ministar odbrane, čovek koji zbog optužnice za zločine nad Srbima u akciji "Maestral" iz 1995. nedavno nije smeo da doputuje u Sarajevo. Obojicu su frenetično pozdravljali okupljeni hrvatski domoljubi.

Pročitajte još - PORTRET VESELjIJA: Specijalista za likvidaciju svedoka

Osman Mehmedagić Osmica aktuelni je šef bosanske Obaveštajno-bezbednosne agencije. Ovaj čovek je potpisao naloge za prisluškivanje Aleksandra Vučića i Milorada Dodika navodno za "račun" Britanaca. Tokom rata, osim što je bio u pratnji Alije Izetbegovića, zadužio je i snajper. Kada nije bio uz Aliju, bio je u snajperskom gnezdu i ubijao je Srbe. I o njemu postoji sudski zapis.

U Skoplju, takođe minulog vikenda, nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla:

- EU ima jak interes za stabilnost Zapadnog Balkana.

Kako groteskno zvuče ove reči, kada se podvuku ispod crnih biografija gore pomenutih. Ne znamo da li tu stabilnost bolje podupiru barikade OVK u izvedbi likvidatora zaštićenih svedoka, pljesak ubici iz Medačkog džepa ili Osmičine "duge uši". I šta čovek da uradi nego da se nasmeje.