BEOGRAD - Član predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je u sredu da je velika pobeda predsednika Srbije Aleksandra Vučića to što po pitanju Kosova i Metohije više nisu aktuelna nametnuta rešenja, navodeći da će Vučić tokom vikenda boraviti na KiM, razgovarati sa ljudima i obići mesta na koja oni koji ga kritikuju nikada nisu kročili.

"Velika pobeda predsednika Vučića je činjenica da više nisu aktuelna nametnuta rešenja. Predsednik je uspeo da se izbori za poziciju u kojoj će Srbi i Albanci nastaviti da traže rešenje i Srbija je sada prvi put u boljoj poziciji pred međunarodnom zajednicom" rekao je Vesić za TV Pink.

Naznačio je da će predsednik Vučić tokom vikenda boraviti na KIM, razgovarati sa ljudima i obići mesta na koja oni koji ga kritikuju nikada nisu kročili.

"To je velika neodgovornost prema građanima Srbije i Srbima na Kosovu, jer za razliku od njih, predsednik Vučić će razgovarati sa Srbima na Kosovu" ukazao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ - Vesić: Svi treba da stanu uz Vučića po pitanju KiM

Podsetio je da je bio prisutan kada je tadašnji premijer Zoran Đinđić 2002. godine pokrenuo pitanje rešenja kosovskog problema, kada su svi bili protiv toga.

"U poslednjih 15-16 godina ništa pozitivno se nije dogodilo u vezi sa Kosovom, pa je jasno da vreme u ovom slučaju ništa dobro ne donosi i da ne postoji razlog zbog kojeg bi ponovo trebalo čekati. Apelujem na sve činioce političkog života u Srbiji da svoje lične interese ostave po strani, jer Kosovo nije političko, već državno pitanje" dodao je Vesić.

Kaže da snažna pozicija koju je predsednik Srbije izgradio u Međunarodnoj zajednici daje šansu Srbiji da vodi ovakvu politiku i da je normalno da su svi protivnici Srbije nezadovoljni tom činjenicom.

Ukazao je da kosovski problem postoji duže od veka, a da sada, kada smo u situaciji da ga rešavamo, pojedinci pokušavaju sve kako bi, zarad svojih sitnih političkih interesa, sprečili državu da postigne istorijski dogovor.

"To radi Dragan Đilas, koji istovremeno ide po ambasadama i priča kako bi priznao Kosovo, a ujedno šalje svoje saradnike u Crkvu i desničarske organizacije da ih ''okrene'' protiv Vučića" istakao je Vesić.