NAVRŠILO se tačno 79 godina od početka Drugog svetskog rata, ali neki sa tim velikim zlom još nisu završili. I ovih dana huču, buču i dreče za prošlim fašističkim vremenima. A najviše kmeče tražeći reafirmaciju i rehabilitaciju zla.

Za čitav svet rat je odavno završen, a istina o njemu je na hiljade puta dokazana i nepromenljiva. Nešto kao aksiom, koji se ne proverava. Naravno, osim za hrvatsku "Vikipediju" koja je dotakla dno dna, opisujući logor Jasenovac kao mesto na kome su zatvorenici učili, radili i uživali! A ne kao logor za istrebljenje ljudi, što kazuju druge "Vikipedije" u svetu.

Jedan njihov sabrat po zlu, slovenački istoričar koji se kliče sa Roman Leljak, tvrdi da je na hiljade srpske dece sa Kozare stradalo zbog "partizanskog i četničkog ustanka". Za njega su ustaše spasioci srpske dece. A jasenovački logor, koji naziva "dom u Jastrebarskom", mesto gde su srpska deca "zbrinuta" kod časnih sestara. Ni trunke časti i poštenja od ovog nečoveka.

PROČITAJTE JOŠ - Nema Srbija decu za novi rat

Svi ti pokušaji pretvaranja logora smrti u radni kamp su nezamisliva uvreda za poklanu jasenovačku decu, ali i za čitav antifašistički svet, koji se gnuša svakog zla. I dok neki i dalje u svom ustaštvu bulazne o kampovima, njihovi nemački, desničarski, istomišljenici direktno veličaju Hitlerov "Majn kampf". Na demonstracijama u gradu Kamnicu, na godišnjicu od početka Drugog svetskog rata klicalo se ovom zločincu. Ekstremna nemačka desnica se mobilizuje, a Hrvatska bi da rehabilituje ustaštvo.

Da li je stvarno moguće da još ima onih koji veruju da se svet može "popraviti" novim sejanjem smrti i razaranjem? I ko još može da se priključi jasenovačkim dželatima a ne žrtvama? Ima ono "Oprosti im Bože, ne znaju šta rade". Ali za zločine i zločince ne može biti ni oproštaja, a ni zaborava.