RADIMO na stvaranju širokog bloka prave, srpske, desne političke opcije koja bi okupljala organizacije poput već osnovanog pokreta mladih "Živim za Srbiju". Plan je da u savetodavnom delu budu bivši premijer Vojislav Koštunica, vladike Amfilohije Radović i Atanasije Jevtić, književnik Matija Bećković i mnogi drugi pametni ljudi koji ne žele nikakve funkcije, nego bi, kada zatreba, pomagali savetima i iskustvom.

Ovo za "Novosti" kaže predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i dodaje da ni njega ne interesuje funkcija, već da NS hoće da pomogne infrastrukturom.

- To su pametni ljudi. Nedavno sam se sreo sa Koštunicom. On je državnik, zna problematiku. Znam kako se ponašao u Vašingtonu, Berlinu, bio sam s njim - priča Ilić. - Kada razgovaram sa Amfilohijem, osećam se kao da sam bio na rehabilitaciji. To je odmor za mozak. Isto je i sa Bećkovićem, Jeftićem. Oni ne žele funkcije, ali dobri saveti mnogo znače.


Pročitajte još - Velja Ilić: Zašto za natalitet nije zadužen neki muškarac?


Ilić negira da je sa Draganom Đilasom razgovarao o ulasku u Savez za Srbiju, što su objavili neki mediji:

- Đilasa nisam video ko zna otkad. Sa njim sam imao sukobe u prošlosti. Najveći, kada smo se Koštunica i ja usprotivili dolasku Euleksa na KiM. Tada nas je struja DS preglasala, a ispostavilo se da smo bili u pravu.

On kaže da je razočaran vlašću i da država ima velike probleme. Ipak, zahvalan im je što se, kako kaže, Nova stranka, posle njegovog razlaza sa SNS, "očistila od kukolja".