DOPIS kojim je predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin pozvao Bedžeta Pacolija na subotnju svečanost u Novom Pazaru, nazivajući ga "ministrom spoljnih poslova Republike Kosova", šef srpske diplomatije Ivica Dačić vidi kao provokaciju s ciljem da naša zemlja reaguje burno. Na ovaj mamac, ipak se nećemo upecati.

- Bio bih zlurad kad bih rekao da će, ako pokuša da dođe u Novi Pazar, proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država - kaže Dačić, i dodaje da će "državni organi u skladu sa zakonom odlučiti o poseti i da se pregovori ne vode u Novom Pazaru, nego u Briselu".

Šefu srpske diplomatije zanimljivo je kako se "Ugljanin, prema finansijskim potrebama, okreće ka Beogradu ili Prištini".


PROČITAJTE JOŠ:
Dačić: Ne čudi me što SAD naoružavaju Albance, stari su saveznici; Ne znam šta da poklonim Zaharovoj

- Dok je bio u Vladi, ništa mu nije smetalo, a čim je izgubio mesto, postao je opozicija svojoj državi. Poziv Pacoliju uperen je protiv Srbije, koja se bori za očuvanje svoje teritorije. Ugljanin i Pacoli su građani države čiji sam ja šef diplomatije. Sve što radimo u poslednje vreme oko priznavanja Kosova daje nam za pravo na zaključak da će Pacoli uskoro biti samo Ugljaninov ministar - ističe Dačić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da se "neće dozvoliti da bilo ko predstavlja institucije takozvane lažne države Kosovo i da u Raškoj oblasti ugrožava prava građana i narušava međunacionalne odnose".