U Londonu su danas Srbija i Evropska komisija potpisali sporazm kojim se potvrđuje da će sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biti u Beogradu.

Dogovor je potpisan u okviru Samita o Zapadnom Balkanu koji se danas i sutra održava u glavnom gradu Velike Britanije, a potpisivanju je prisustvovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Evropska komesarka za transport Violeta Bulc napisala je na Tviteru da je ovo još "jedan važan međaš koji nas dovodi bliže potpuno funkcionalnoj transportnoj zajednici između EU i Zapadnog Balkana" i dodala da je to "ogromno dostignuće za ceo region".

Pročitajte još - Dačić: Srbija spremna da rešava sva pitanja sa regionom

Na potpisanom dogovoru čestitali su i evropski komesar za proširenje Johanes Han i zvaničnica Evropske komisije Henoveva Ruis Kalavera.

Han je na Tviteru napisao je "dobra vest za povezanost i saradnju na Zapadnom Balkanu, zapadnobalkanskih šest se dgovorilo o sedištu Transportne zajednice u Beogradu".

Ruis Kalavera je u Tviter poruci čestitala na upravo potpisanom dogovoru i dodala da će EU finansirati 80 odsto Sekretarijata Zajednice u Beogradu da bi se "ubrzala agenda povezanosti EU-Zapadni Balkan".