BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Nemačke Aksela Ditmana, sa kojim je ocenila da dve zemlje beleže istorijski napredak u međusobnim odnosima.

Navodeći da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima i jedan od najznačajnijih investitora i najveći bilateralni donator Srbije, premijerka je tokom sastanka u Beogradu zahvalila ambasadoru na ;ličnom doprinosu unapređenju saradnje i razvoju odnosa dve zemlje.

Ona je dodala da se pomoć Nemačke ogleda i u snažnoj podršci evrointegracijama Srbije, kao i regionalnoj stabilnosti i saradnji, naročito kroz "Berlinski proces", saopšteno je iz Vlade Srbije.

PROČITAJTE JOŠ -
Vučić i Ditman: Srbija i Nemačka imaju najbolje odnose u istoriji

Navodeći da će Nemačka i dalje biti pouzdan partner Srbiji na putu ka EU, ambasador je ocenio da su projekti koje dve države zajedno realizuju od velikog značaja za srpsku ekonomiju i reforme.

Ditman je ocenio i da je poboljšanje poslovne klime u Srbiji omogućilo dolazak stranih kompanija i kazao da u budućnosti očekuje i povećanje broja nemačkih investicija na srpskom tržištu.

On je zahvalio premijerki i Vladi Srbije na podršci i ukazanom poverenju tokom mandata u Srbiji.