SRPSKI pokret obnove Vuka Draškovića iseljen je iz sedišta u Knez Mihailovoj 48, čime je procesom restitucije prostor u srcu Beograda vraćen starim vlasnicima - saznaju "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ - Vlasnici "izbacuju" Draškovića

Prema našim informacijama, SPO je ostao bez velikog dela kvadrata gde je bio smešten oko 25 godina, a zadržao je samo kabinet lidera i još nekoliko kancelarija. Za ovaj deo zgrade, zasada, niko nije podneo zahtev za vraćanje imovine.

U objektu gde su "vukovci" godinama bili domaćini, sada će, nezvanično saznajemo, biti prostorije i restoran izdavačke kuće "Laguna". Potomci starog vlasnika Dušana Tanaskovića odlučili su da imovinu vraćenu restitucijom posle sudskog procesa prodaju preduzeću "Zvezda" koje je zatim otišlo u stečaj. Time je vlasnik ekskluzivnog prostora u centru prestonice postala drogerija "Lili", poslanika Mladena Grujića, koji je poverilac propalog preduzeća, a on ga je zatim dao u zakup "Laguni".

Posle iseljenja iz većeg dela prostorija SPO je ostao bez stepeništa, ali i kupatila.

- Ispostavilo se da stepenice pripadaju novim vlasnicima, pa nismo imali prilaz kancelarijama. Takođe, nemamo ni mokri čvor - kaže naš sagovornih blizak SPO. - Ipak, bili su korektni, pa su nam ostavili stepenište, a oni će izgraditi novi prilaz, dok ćemo mi jednu od kancelarija pretvoriti u toalet. Sada smo ostali u malom delu prostorija, ali verujemo da će se uskoro pojaviti naslednici starih vlasnika koji će tražiti i ovaj deo zgrade.

Između dela koji je zadržao SPO i novih komšija već je postavljen pregradni zid, što je i bio početak renoviranja dela zgrade u Knez Mihajlovoj 48. Partija Draškovića ovu zgradu koristi od devedesetih godina kada ju je dobio od Skupštine grada Beograda.