LISTU "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" podržava 43,1 odsto građana Beograda - pokazuje poslednje istraživanje javnog mnjenja koje "Novosti" ekskluzivno objavljuju uoči predizborne tišine.

Prema ovoj anketi o raspoloženju birača pred glasanje u nedelju za novi sastav beogradskog parlamenta, osim naprednjaka, od ukupno 24 učesnika na izborima, cenzus bi prešla još samo tri. To su liste koje predvode Dragan Đilas, Aleksandar Šapić i socijalisti.


PROČITAJTE JOŠ:
Radojičić: Imamo najbolji tim; Vučić: Idemo na ubedljivu pobedu i apsolutnu većinu

Rejting liste bivšeg gradonačelnika - "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" beleži pad i za nju bi sada glasalo 13,9 odsto građana. Podrška se osipa i predsedniku opštine Novi Beograd, koji je pao ispod dvocifrenog rezultata. Naime, prema najnovijem istraživanju, za listu "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" glasalo bi 7,6 odsto birača.

Četvrtoplasirana je lista "Ivica Dačić - SPS, Dragan Marković Palma -JS", sa stabilnom podrškom od 6,7 odsto glasova.

Po rezultatima istraživanja, demokrate su na ivici cenzusa (4,8 odsto). Među opozicijom će se voditi žestoka bitka za ulazak u beogradski parlament, pošto su "za petama" demokratama radikali i lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad". Za stranku Vojislava Šešelja i Belog glasalo bi po 4,4 odsto birača.

Na začelju trenutnog izbornog semafora su liste "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" (4,3 odsto) i "Ne da(vi)mo Beograd", sa tri odsto podrške. Ostali učesnici, prema ovom istraživanju, nemaju dovoljnu podršku za osvajanje mandata.


PROČITAJTE JOŠ:
Savez invalida rada podržava listu „Aleksandar Vučić"

NA LISTAMA 1.554 KANDIDATA

KROZ 24 liste, koliko ih je proglasila Gradska izborna komisija, na izborima učestvuje 36 političkih partija, pokreta i grupa građana. Oni će se boriti za 110 odborničkih mesta u Skupštini grada i za njih su predložili ukupno 1.554 kandidata. To znači da će se njih 14 nadmetati za jedno mesto.