ODLASKOM Gorana Pekarskog iz Nove Srbije u poslanički klub SNS nastavljeno je pregrupisavanje bivših kadrova Velimira Ilića posle njegovog razlaza sa naprednjacima.

U SNS kažu da je oko 25.000 članova NS do danas prešlo kod njih, a iz novoosnovanog POKS tvrde da i njima prilaze stotine bivših Ilićevih saboraca.

Poslanik NS Miroslav Markićević kaže da su svi koji su ih napustili to učinili "vođeni isključivo lukrativnim razlozima":

- Ne znam koliko nas je tačno članova napustilo. Trenutno imamo oko 80.000 pristalica, pa ne verujem da je otišao toliki broj. S druge strane, niko ne govori koliko je kod nas prešlo naprednjaka. Sad će nam doći ceo opštinski odbor u Srbobranu. A kad neko pređe u opozicionu stranku, jasno je da to radi iz ubeđenja.

Iako je deo članstva NS prešao u POKS, koji se izdvojio iz SPO, njihov predsednik Žika Gojković kaže da oni nikoga "ne vuku za rukav":


Pročitajte još - Članovi Nove Srbije kolektivno prešli u SNS, NS demantuje

- Oni vide prosperitet u našoj mladoj partiji i sami nam se javljaju. Ako su to dobri, ugledni i stručni ljudi nema nikakvog razloga da ih odbijamo. Ne nudimo im ništa osim iskrene borbe za monarhiju.

U Ivanjici je 200 članova NS i šest odbornika prešlo u POKS. Narednih dana u POKS očekuju se da će njihovim putem i velika grupa bivših članova SPO i NS iz Čačka. Među njima je i predsednica Gradskog odbora NS, koja se, kako smo saznali, javila da želi da pređe u ovu stranku. Dolazak u POKS najavilo je po nekoliko stotina članova NS u još četiri opštine.


NASTAO I POKRET

Iz NS izašlo je i oko 200 članova iz nekoliko gradova u Vojvodini, među njima i jedan odbornik u Staroj Pazovi i formiralo Vojvođanski pokret, a kako saznajemo i oni su zainteresovani da sada kolektivno pređu u POKS.