NARODNI poslanik i predsednik Okružnog odbora SRS u Žitorađi Marko Milenković, u kojeg je Vojislav Šešelj upro prstom da je izdajnik, podneo je juče ostavku na funkciju u Skupštini Srbije. Time se, praktično, mandat vraća stranci.

- Ne želim više da budem član SRS, ni član njihovog kluba, niti da sedim u Skupštini sa njima, jer ne vrednuju i ne cene rad i rezultate, već isključivo Vjeričine poltrone i ulizice - naveo je Milenković u obrazloženju ostavke.

Šešeljev izborni debakl najbolje se vidi upravo u Žitorađi, gde su radikali prošle godine osvojili 17 odsto glasova, a sada samo dva odsto (240 glasova).

Lider radikala je potom okrivio Milenkovića da je prevario članove i simpatizere radikala:

- Milenković je ljudima pričao da sam sa Vučićem napravio dogovor da ja budem predsednik Vlade i da zato svi treba da glasaju za kandidata SNS. I narod je u to poverovao.

Šešelj je više puta izjavio da su određeni funkcioneri SRS, među njima i funkcioner iz Žitorađe, i članovi biračkih odbora potkupljeni i da za to prikupljaju dokaze. Milenković je posle toga i suspendovan sa funkcije u stranci.

Inače, kao prvi radikal u Žitorađi Milenković je sa svojih osam odbornika u oktobru 2016. prišao lokalnoj vlasti, koju čine još SNS, SPS i SDP.