Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić pobedio bi u prvom krugu, kada bi izbori bili održani u sledeću nedelju, dok bi se za drugo mesto vodila žestoka borba između Saše Jankovića i Vuka Jeremića, pokazuju poslednja istraživanja "Ipsos stratedžik marketinga"

Prema tom istraživanju, Vučić bi osvojio 52,3 odsto glasova.

Prema rečima direktora Sektora za istraživanje javnog mnjenja u toj agenciji Marka Uljarevića Vučićeva pobeda moguća je u prvom krugu, dok su Janković i Jeremić izjednačeni, s tim da Janković stoji za nijansu bolje od Jeremića.

Janković bi, prema tom istraživanju, osvojio 13,9 odsto, dok bi za Jeremića glasalo 13,3 odsto birača.

Prema rezultatima istraživanja, na četvrtom mestu je predsednički kandidat SRS Vojislav Šešelj (11 odsto), a na petom predsednički kandidat Dveri Boško Obradović (3,7).

Trebalo bi sačekati da se vidi da li će DJB imati svog kandidata ili će podržati nekog od onih koji su najavili kandidature, te da se još ne zna da li će mozda u izbornu trku za predsednika Srbije ući lideri LSV i LDP, Nenad Čanak i Čedomir Jovanović.

Istraživanje je pokazalo da bi Čedomir Jovanović osvojio 2,4 odsto, a Nenad Čanak 1,7 odsto.

Takođe, po tom istraživanju, predsednički kandidat DSS Aleksandar Popović osvojio bi 0, 8 odsto, koliko i predsednički kandidat i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.