JEDINO se DSS zalaže za političku i vojnu neutralnost Srbije i logično je da ta, jedinstvena politika, ima svog predstavnika na predstojećim predsedničkim izborima.

Na ovaj način Aleksandar Popović, kandidat DSS za šefa države, odgovara na pitanje zbog čega je odluka njegove stranke bila da ima svog aduta, a ne zajedničkog sa drugim partijama.

* Zašto da vama građani daju glas? Šta biste drugačije radili od Tomislava Nikolića?

- Učinio bih sve da suspendujem briselske sporazume, prekinuo sa politikom evrocentrizma, uvodio u našu političku stvarnost Rusiju, Kinu, Brazil, Indiju zarad dostizanja političke neutralnosti i obezbeđivanja vojne. Ne bih potpisivao neustavna i nezakonito donesena akta ili iskazivao unutrašnje političke simpatije. Štitio, bez partijašenja, tamo gde je ugrožen, javni i interes građana, pokretao inicijative koje bi, na primer, zaštitile potrošače, ćirilično pismo...

* Ako bi se desilo da u drugi krug prođe adut SNS i Janković ili Jeremić, da li biste pozvali glasače DSS da podrže opozicionog kandidata?

- Građani treba da glasaju za kandidate koji će jasno staviti njihov interes ispred interesa Brisela i prekinuti tragične integracije u EU koje vode potpunom slomu naše ekonomije i definitivnom kolonijalnom statusu Srbije.

* Zašto nemate zajedničkog kandidata sa Dverima?

- Bio sam pobornik jedinstvenog predsedničkog kandidata patriotskog bloka, ali je stav prijatelja iz Dveri da svako ide sa svojim.

* Ukoliko bude i izbora za Skupštinu, strahujete li za cenzus?

- Ne. Politika patriotskog bloka, koji su predvodili DSS i Dveri, dobija na snazi. Žao mi je što zbog straha i voljom SNS nije formiran anketni odbor koji bi istražio mahinacije na prethodnim izborima. Tada bismo znali i koliko nam je glasova pokradeno.


ELVIS PRISLI

* DSS-u se pripisuje da nije iskreni protivnik vlasti...

- A Elvisu Prisliju se pripisuje da je živ. Ne znam ko to pripisuje, možda oni koji se sa ovom vlašću u ključnim postulatima slažu, ali bi još brže ispunjavali želje Brisela i Vašingtona. Pozicija ili opozicija se definiše u odnosu na sposobnost da se pruži otpor pritiscima sa Zapada i ne ide kod američkog ambasadora po instrukcije. Kada bi se podsetili šta je o Srbiji i srpskim političarima pisalo u depešama "Vikiliksa", sve bi bilo jasno.