RUSIJA nam je ponovo ispostavila listu teških ucena, dok nas je Evropska unija po ko zna koji put obasula dobročinstvom, prijateljskom pažnjom i darovima.

Tako bi zvučala vest u paralelnom univerzumu koji već godinama nad Srbijom nadvijaju evroopsenari ubeđujući nas da je njihova iluzija istina, a da je ono što vidimo i osećamo - laž.

A o čemu se radi?

Danima već se iz "dobro obaveštenih izvora" proturaju najave da Sergej Lavrov dolazi u Beograd sa koferom punim uslova. Da je Putin ljut kao ris. Da zahtevaju da Srbija pokvari odnose sa NATO, da nam naturaju "svog" predsedničkog kandidata, da traže imunitet za svoje humanitarce u Nišu...

To se pokazalo kao fantazmagorija.

Njome bi trebalo da se zamagli realnost da nam Zapad izručuje ucenu da uvedemo sankcije Rusiji, da njihovi ambasadori i nevladini pešadinci godinama vršljaju i "prepakuju" vlast i da očekuju da zakatančimo ruski Humanitarni centar.

Desilo se ovo: dok je Lavrov u Beograd doneo političku i odbrambenu podršku za Srbiju, u sedištu Evropske unije, koja je u teškom nokdaunu, Srbija je dobila još jednu šamarčinu.

Nećemo se baviti Hrvatima i njihovim uslovima kojima nas spotiču, jer su oni "kukuruz liga" Evrope. Dometi su im na nivou pilićarskog oštrenja patriotskih zuba nad srpskim čokoladicama.

Svako politički polupismen zna da iza poteza Zagreba stoje najmoćnije sile Zapada, i da bi na njihov mig Kolinda, Plenković i kompići poslušno otvorili poglavlja Beogradu.

I trebalo bi znati da EU ne ponižava ni Vučića ni Nikolića ni Dačića, jer su isto ovo radili i sadašnjim opozicionarima.

Oni ponižavaju Srbiju.

Zato je važno da skinemo šarene naočare obmana. Videćemo novi realni svet koji se promalja.