PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti u vezi sa otkrivenim arsenalom oružja u Jajincima i Novom Beogradu, kao i o bezbednosnim pretnjama po njega i njegovu porodicu.

Vučić će izneti podatke koje su mu prenele bezbednosne službe o slučaju "Jajinci", kao i o automobilu sa oružjem koji je pronađen u jednoj garaži na Novom Beogradu, a koji je doveden u vezu sa ovim slučajem. On će odgovoriti i političkim protivnicima koji su omalovažavali pretnje i informacije o ugroženosti premijera, a govoriće i o bezbednosnoj situaciji u Srbiji.

U istrazi o pronađenom oružju do sada je saslušano više od 200 ljudi, ali, prema saznanjima "Novosti", nije bilo nikakvih konkretnih pomaka koji bi mogli da dovedu do onih koji stoje iza arsenala ostavljenog u blizini porodične kuće srpskog premijera. Ispitane su uglavnom bezbednosno interesantne osobe, a neki od njih imaju i debele policijske dosijee. Proveravani su i njihovi kontakti sa kriminalnim grupama u okruženju.

Dalji pomak očekuje se posle informacija iz Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, koje su dobile zahteve od srpske policije da im pomognu u utvrđivanju porekla pronađenog oružja.