BEOGRAD - Poslanica Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Snežana Petrović izabrana je danas za predsednicu skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Za zamenika predsednika je imenovana poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Tomić, koja je u prethodnom sazivu bila predsednica tog odbora.

Snežana Petrović, koja je šef kabineta direktora "Pošte Srbije", zahvalila je na ukazanom poverenju i izrazila nadu da će sarađivati sa članovima odbora na obostrano zadovoljstvo i dati dobre rezultate.

"Zato će ovaj odbor dati podršku svim predlozima Vlade Srbije koji idu u pravcu reformi kako bi se povećale investicije u privredu", navela je ona.

Predložio je poslanik SNS Dragomir Karić, koji je naveo da je ona diplomirani ekonomista i specijalista za međunarodne odnose.

"Snežana Petrović radi u javnom preduzeću 'Pošta Srbije' već 25 godina sa velikim iskustvom na mnogim radnim mestima, uglavnom u pošti", rekao je Karić, koji je sednici predsedavao kao nastariji član odbora.

Poslanik pokreta Dosta je bilo Branislav Mihajlović ocenio je da se ne zna da li je "predložena gospođa najbolji kandidat, jer nije bilo konsultacija".

"Mi moramo čuti da li kandidat ima iskustvo u privredi, kakvo je to iskustvo, mi to nismo čuli. Moramo da vidimo koje reference nekoga kandiduju za predsednika odbora", kazao je Mihajlović.

Na to je Karić predložio Snežani Petrović da svim članovima pošalje svoju biografiju.

Poslanik Demokratske stranke Dejan Nikolić najavio je će ostati uzdržan tokom glasanja, jer nije bilo konsultacija o predsedničkim kandidatima među opozicionim poslaničkim grupama.

Poslanik SNS Vladimir Orlić, koji nije član odbora, kazao je da konsultacija i te kako ima, o čemu svedoče i prethodno konstituisani odbori.

"To što nije svaka poslanička grupa konsultovana za baš svaki odbor je normalan rezultat podrške građana na izborima, pa tamo gde ne postoji potreba da se konsultujemo, nema ni poente", rekao je Orlić.

On je dodao i da nema sumnje da se sednice svakogi odbora održavaju potpuno u skladu sa poslovnikom.