Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da će Srpska napredna stranka na predstojećim izborima dobiti nešto više od 30 procenata glasova, što će, kako je istakla, za Aleksandra Vučića biti kraj sveta.

Ako sa 52 padnete na 30 i nešto odsto, onda je to survavanje rejtinga. Posle toga vrlo brzo možete da padnete i ispod cenzusa, rekla je Rašković Ivić na predizbornom skupu u Užicu.

Komentarišući izjavu Vučića da je na ivici da izgubi izbore, ona je istakla da premijer stalno vodi politiku vanrednog stanja, u kojoj se odlično snalazi.

Stalno ima potrebu da stvara sliku kod naroda da je grožen. Sada je ugrožen time što će navodno izgubiti izbore. Na taj način pokušava da homogenizuje svoje biračko telo da izađe na izbore i da mu da podršku, naglasila je Rašković Ivić tokom predizborne konvencije koalicije DSS-Dveri, na kojoj je predstavljena njihova porodična, socijalna i ekonomska politika.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da kampanje u Srbiji u stvari i nema, jer nema sučeljavanja stavova vlasti i opozicije.

Srpska napredna stranka se plaši direktnih duela sa opozicijom, jer nema odgovore na pitanja gde je 100 milijardi evra stranih investicija koje je obećao Tomislav Nikolić, gde su nova radna mesta, zašto u borbi protiv kriminala i korupcije nema nijedne pravosnažne presude, zašto su državu zadužili sa još 10 milijardi evra i zašto su sklopili pakt sa NATO koji je ubijao srpski narod, rekao je Obradović.

Kada bi građani čuli odgovore na ta pitanja, rezultat izbora bio bi drugačiji od nameštenih anketa iza kojih stoji SNS, čija vlast se postepeno urušava, a rejting patriotske koalicije DSS-Dveri raste, naglasio je Obradović.