BEOGRAD - Srbija se već dve i po godine trudi da Balkan postane bezbedan i prosperitetan region u Evropi, ali dok je neodgovornih političara poput Edija Rame, jasno je da će to biti težak posao pun izazova, saopštila je večeras Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Tomislava Nikolića.

Povodom provokacija premijera Albanije Edija Rame tokom posete Srbiji, Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike ističe da je takvo ponašanje i očekivano od Rame i da je to bio ključni razlog zbog kojeg je predsednik Nikolić odbio da se sretne sa njim.

"Srbija se već dve i po godine trudi da Balkan postane bezbedan i prosperitetan region u Evropi, ali dok je neodgovornih političara poput Edija Rame, jasno je da će to biti težak posao pun izazova", navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.
"Teško će Albanija moći da se pridruži porodici modernih evropskih država dokle god se ne odrekne svojih snova o hidri po imenu 'Velika Albanija'", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Albanski premijer Edi Rama prekršio je danas protokol posete Beogradu pominjući Kosovo i zloupotrebio poverenje domaćina, srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji je uzvratio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.

Pročitajte još:

* Vučić: Žao mi je što smo zbog Rame propustili šansu za bolje odnose sa Albanijom
* Vučić: Kosovo nikad neće biti u Albaniji i neću dozvoliti da iko ponižava Srbiju usred Beograda
* Fejsbuk: Da li se osećate kao ''Šiptar''?
* POGLEDAJTE: Šta je rekao Edi Rama
* Rama: Bolje da Srbija prizna da Kosovo nije njen deo!