Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je danas da se u Srbiji neće desiti "ukrajinski scenario", da sa državom nema igranja i da će Srbija biti mirno i dobro mesto za život.

"U Srbiji da bude haos, nemir i nestabilnost - taj film neka zaborave", rekao je Vucić gostujući na RTS i podvukao da je Srbija mirno i dobro mesto za život i da će "imati dobru budućnost ako se budemo ozbiljno i odgovorno ponašali".

Krenuli smo u žestoku borbu protiv korupcije i kriminala, ne zato što je EU tražila istragu u 24 sporne privatizacije, već smo krenuli u raskrinkavanje državno političko-tajkunskog kriminala, rekao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je rekao da za razliku od onoga što govore drugi i misle da visina decibela doprinosi njihovoj argumentaciji, on govori o onome što je urađeno, ne obećavajući kule i gradove.

"Ušli smo u teški obračun protiv u raskrinkavanje držanog tajkunskog kriminala. Potrošili smo samo 23 milijarde za spasavanje četiri banke", naveo je Vučić.

Ističe da je država potrošila 210 miliona evra u proteklom periodu zbog četiri banke, ali i da će ukupni troškovi do kraja iznositi oko milijardu evra.

"Tajkunski sitem napravljen je tako da direktno sarađuju sa političarima", kaže Vučić i objašnjava da se političarima da novac, zatim plaćaju kamate šest meseci. Duže banka od toga ne može da posluje i tada država mora da interveniše.

"Onako kako smo pristupili borbi koja nosi brojne opasnosti i teškoće, kako smo se upustili u tu bitku tako ćemo se upustiti u bitku za bolji život građana", rekao je Vučić.

Najavio je daće do kraja godine biti donete i pravosnažne presude za neke od najvećih slučajeva koji se vodi. Procesi se vode i u slučajevima protiv tri ministra, ali i protiv najvećih tajkuna.

Iako je, kaže, pesimista, ističe da je "srećan jer smo pokazali da je država jača".

Naglašava da u Srbiji otkako je SNS na vlasti zakon važi jednako za sve.

"Baš me briga ko je iz koje političke stranke, za nas su svi građani isti, za nas zakon važi jednako za sve", rekao je Vučić i dodao da se vlast vrši bez spoljnih pritisaka. "Tako je bilo u prethodnom periodu i tako će biti i u narednom", poručio je Vučić.

SVI SE UJEDINILI PROTIV SNS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će takozvani solidarni porez na plate u javnom sektoru veće od 60.000 dinara ostati i posle izbora i da Srbija mora da štedi, jer više ne sme da ne troši ono što nije zaradila.

Vučić je u emisiji Radio-televizije Srbije "Upitnik" rekao da su se svi njegovi politički protivnici, i oni koji su bili u vladi i oni koji su bili u opoziciji, udružili protiv njega i da građanima pričaju neistine poput toga da Srbija sebi može da priušti ukidanje solidarnog poreza.

"Mi trošimo svake godine milijardu i 700 miliona evra više nego što zaradimo", rekao je Vučić i dodao da u Srbiji neće dozvoliti nikakav ukrajinski scenario i da će zemlja sačuvati stabilnost.

VUČIĆ: MERCEDES ĆE PRAVITI 60 DOMAĆIH FIRMI

Radiće više hiljada ljudi na proizvodlji mercedesovog autobusa koji će biti naš izvozni adut za istočnu i jugoistočnu Evropu.