BORIS Tadić nije registrovao posebnu stranku, već se, sa svojim timom zvanično „pripojio“ Zelenima Srbije Ivana Karića - saznaju „Novosti“.

To su morali da učine jer ne bi uspeli da do izbora 16. marta završe ceo proces registracije nove stranke, već bi nastupali kao udruženje građana.

Tako se, prema našim informacijama, stvaranje Nove demokratske stranke odigralo u dva koraka.

Prvo su Zeleni formalno odlučili da se fuzionišu sa neregistrovanom NDS. Zatim su usvojili nov statut i program i u registar političkih partija, 10. februara, upisali novo ime - Nova demokratska stranka - Zeleni.

Pod tim nazivom Tadićeva stranka i zvanično učestvuje na izborima, ali se kao njen predsednik i zastupnik u registru i dalje vodi Ivan Karić.

Aleksandar Senić, kandidat za poslanika NDS-Zeleni, objašnjava, za „Novosti“, da su iskoristili već registrovanu stranku, jer bi procedura ozvaničenja nove trajala dva meseca:

- Suštinski, NDS-Zeleni je nova stranka, jer ima i novi statut i program. Kada su Zeleni usvojili ova dokumenta i promenili ime, mi smo svi praktično postali članovi. Karić se formalno vodi kao predsednik, ali je Tadić lider stranke.

RANKOVIĆ GENERALNI SEKRETAR

SENIĆ kaže da još ne postoje organi i funkcioneri stranke i da će oni biti konstituisani kada prođu izbori. Izabran je samo generalni sekretar, odnosno zakonski zastupnik, a to je Boris Ranković, koji je i kandidat za gradonačelnika Beograda.