VLADA je pripremila ekonomske mere i one će biti teške. Ali, već za dve godine biće bolje našoj deci. Verujte onima koji donose teške odluke, jer oni vole Srbiju. Lako je donositi lake i lepe odluke.

To je u sredu uveče poručio lider naprednjaka i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić na mitingu u Vrbasu, kojem su uz čelnike SNS prisustvovali i partneri iz SDPS, NS i SPO.

Na skupu uoči lokalnih izbora, koji su zakazani za nedelju, Vučić je kazao da aktuelna vlast nikada neće lagati narod:

- Od vas ne tražimo podršku za 100 godina vlasti, već podršku za to da od 2015. u Srbiji živimo bolje i da budemo normalna, pristojna zemlja, u kojoj će građani moći da rade, zarade i od toga normalno žive - poručio je vođa SNS praćen aplauzima pristalica. On je naveo da zna kolika su očekivanja i nada ljudi u promene.

- Tražim od vas razumevanje i za mere i za druge poteze koji se vuku.

Vučić je kazao i da je ponosan što se srpska reč danas poštuje u svetu.

- Ići ćemo na Kosovo, ponašaćemo se u skladu sa dogovorima. Ne želimo da provociramo i da pokazujemo moć. Poštujemo sve zakone Srbije, sva međunarodna pravila i sve ono što smo se dogovorili i što su pravila Euleksa. Nije mnogo realno da Priština može da primeni neku silu i nismo se baš nešto uplašili.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je građane da izađu na birališta i žestoko kazne svojim glasovima one koji su do sada u Vrbasu bili na vlasti i tu opštinu ekonomski uništili.

Lider SPO Vuk Drašković rekao je da su Srbiji potrebni gorki lekovi.

Prvi čovek SDPS Rasim Ljajić poručio je da su u kampanji svi govorili o avionima, kamionima, a da ova vlast zna da reši probleme.


DEMOKRATE ŠTITE MIŠKOVIĆA

VUČIĆ je optužio DS da je otvoreno podržala vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića:

- Drago mi je zbog toga, jer su mi sada mnogo jasnije neke odluke određenih organa, kao i pojedini napisi u medijima. Pred Ustavnim sudom je 13.200 žalbi građana, a po hitnom postupku se rešava Miškovićeva žalba od pre tri meseca. Ni Mišković ni Đilas neće biti iznad države.

To je bio Vučićev odgovor na tvrdnju funkcionera DS Vladimira Todorića da je „neustavnim pritvaranjem zloupotrebljena borba protiv korupcije“.