APELACIONI sud u Kragujevcu potvrdio je kazne zatvora na 16, odnosno 18 godina, okrivljenima Slavoljubu Krsmanoviću-Krsmanu (43) i Goranu Milenkoviću-Ševcu (51), kojima se pred Višim sudom u Kruševcu sudilo zbog monstruoznog ubistva domaćina Miljka Jaćimovića-Mikana (73), počinjeno 24.aprila prošle godine u Stopanji kod Trstenika.

Kako saznaju “Novosti”, Kruševljani su osuđeni za krivično delo teško ubistvo, dok je Krsmanovićeva supruga, Violeta (46) osuđena na šest meseci uslovne kazne zbog krivičnog dela sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Nesrećni čovek podlegao je povredama nanetim najmanje 15 snažnih udaraca drvenim motkama po glavi i telu.

-Prvostepeni sud je nesumnjivo utvrdio i to da su okrivljeni postupali sa direktnim umišljajem, te se iz preduzetih radnji nesumnjivo utvrđuje da su okrivljeni bili svesni da preduzimanjem radnje izvršenja krivičnog dela proizvode i posledicu koja je nastupila u vidu smrti oštećenog, budući da je kod okrivljenih postojala svest da udarcima, kojih je bilo najmanje 15,kako je našao veštak, u predelu glave i tela oštećenog,i da su prethodno istog namamili da dođe do štale, gde su se i sakrili,ostvarili i posledicu krivičnog dela-navodi se između ostalog u odluci veća sudija koja je odlučivala po žalbama na prvostepenu presudu.

Pročitajte još - MIKAN SE BORIO DO KRAJA: Tragovi krvi ubice na mestu zločina kod Trstenika

Kako su “Novosti” ranije pisale,nesrećnog Jaćimovića našle su komšije u staroj kući, na stolici,ali su tragovi krvi,kako saznajemo, uočeni i u štali,na jednom džaku i u jednoj od kofa. Prvobitno se mislilo da je Jaćimovića povredila krava. Rezultati obdukcije ukazali su na nasilnu smrt. Stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša-analitičari krvnih mrlja,uspeli su da utvrde da je Jaćimović najpre povređen ispred štale, potom da je u štali imao dodira sa vodom, kao i da je sam došao do stare kuće.

Slavoljub Krsmanović Krsman, osuđen na 16 godina robije Foto Fejsbuk

Stručnjaci su odigrali i važnu ulogu kod prepoznavanja tragova krvi ispred kapije i duž ulice. Ispostavilo se da su ti tragovi pripadali drugoj osobi, koju su očevici,pomislivši da je u pitanju pijano lice, registrovali kako pada u kanal nedaleko od kuće i teško se kreće.

Goran Milenković Sevac, osuđen na 18 godina robije Foto Fejsbuk


Stručnjaci su predložili proveru bolnica. Kruševačka policija je vrlo brzo u kruševačkoj bolnici locirala Krsmanovića, koji je zadobio otvoreni prelom potkolenice. DNK analiza potvrdila je sumnje.

Pročitajte još - Zločin kod Trstenika: Provalnici ubili starca

-Pretpostavljalo se da je „dvojac“ pokušavao da dođe do informacija o novcu koji je imao Jaćimović,jer se govorilo da je domaćin prodao kamion, uzeo kaparu, i neposredno pre ubistva, podigao oko 15.000 evra iz banke-iznosi izvor “Novosti”.

TELEFONI

VIŠI sud u Kruševcu je iz listinga obavljenih razgovora fiksnog telefona ubijenog Jaćimovića, uvtrdio da je sa kartice mobilnog telefona prema fiksnom oštećenog, upućen poziv kritičnog dana u 22,45,stoji između ostalog u sudskoj odluci u koju su “Novosti” imale uvid. Okrivljeni su prethodno međusobno komunicirali istog dana ukupno pet puta, a poslednja komunikacija je bila u 21,54, kada su očigledno zajedno iz Kruševca krenuli ka Stopanji.

SIN ZVAO OCA

ZORAN Jaćimović, sin ubijenog je kobnog dana pokušavao da telefonom dobije svog oca, ne sluteći kakva se tragedija odigrala. Mikan se nije javljao na telefon, a njegov sin je, kako nam je ispričala rodbina, pomislio da je zauzet oko krave koja je trebalo da se oteli. Mikanova ćerka Zorica je redovno obilazila oca, a zadnji put videla ga je samo dan,dva pre ubistva.