U fabrici "Milan Blagojević - namenska", u 13.47 sati došlo je do tehnološkog požara u kojem su dvjica radnika I.J. i M.S. lakše povređeni.

Kako Novosti saznaju, požar se dogodio u pogonu raketnih goriva, na grubom valjku, prilikom izrade dvobaznih baruta.

PROČITAJTE JOŠ - JEZIV ZLOČIN U POŽAREVCU: Ubio ženu na nagovor druga, udario je autom dok je vozila bicikl

Posle ukazane lekarske pomoći u lučanskom Domu zdravlja, oba radnika su puštena kući.

Prema saznanjima Novosti, požar je izbio u pogonu u kojem je, inače, tehnološkom proizvodnjom požar predviđen kao mogućnost. Nadležni u fabrici su demantovali prve informacije koje su se pojavile da je u preduzeću došlo do eksplozije.

- Jedan radnik je zadobio povrede prilikom bega, kada je izbio požar i radi se o ugruvanosti leđa. Drugi radnik ima povredu na laktu, a vatra mu je osmudila kosu i spoljnu ušnu školjku - rekla nam je dr Danica Stefanović, direktorka lučanskog Doma zdravlja, zaključivši da se radi o lakšim telesnim povredama, te su radnici pušteni kući.

Šta više, kako saznajemo, oni su se vratili u fabriku i nastavili posao u drugoj smeni.

Da podsetimo, u ovoj fabrici 14. jula 2017. godine, dogodila se nesreća u kojoj su poginula dvojica radnika Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović. Roditelji Milivojevića potom su podigli tužbu protiv direktora ove fabrike Radoša Milovanovića, kao i protiv rukovodioca pogona Vladimira Lončarevića i Toma Stojića.

PROČITAJTE JOŠ - Posle višednevnog medijskog linča, oglasili se radnici “Milan Blagojević - namenska”: Zloupotrebljena smrt kolege

Javnost je osudila postupak nekoliko stotina radnika koji su se početkom oktobra ove godine okupili ispred ivanjičkog suda u znak podrške generalnom direktoru Milovanoviću. Tada je došlo i do verbalnog sukoba između okupljenih radnika i porodice nastradalog ranika. Sledeće ročište zakazano je za 15. novebar, za kada su radnici ponovo zakazali okupljanje ispred suda.