Na suđenju Zoranu N. (65) u Trećem osnovnom sudu u Beogradu veće je donelo presudu, odnosno izreklo je meru obaveznog psihijatrijskog lečenja. Zoran N. je optužen da je 18. jula napravio pravu pometnju na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kada je prijavio da je u avionu kompanije „Lufthansa“ na letu za Frankfurt podmetnuta bomba.

Ispostavilo se da je dojava lažna, a da je motiv Zorana N. za ovaj čin to što se zaljubio u jednu stjuardesu te avio kompanije.


PROČITAJTE JOŠ: Privođenje zbog izazivanja panike: Lažna dojava prekinula let

Da podsetimo, on je policiji i tužilaštvu priznao da je uputio lažnu dojavu o bombi, tvrdeći da je nekoliko dana ranije drugovao sa grupom stjuardesa u kafiću na Adi Ciganliji i da se tada „smrtno zaljubio“ u lepu tamnoputu službenicu „Lufthanse“. U razgovoru je saznao da je ona tog dana imala planirani let i to ga je navelo da uputi lažnu dojavu i tako počini ozbiljno krivično delo.

Kao i uvek u takvim situacijama, putnici i posada su evakuisani, a avion odvučen na bezbednu udaljenost, gde su pripadnici Kontradiverzione ekipe policije obavili detaljan pregled letelice i prtljaga i ustanovili da bombe nema.