UDARALI su me pesnicama i bacali po krevetu. Pretili su da će me ubiti ako im ne dam pare. Rušili su sve po kući dok nisu našli torbu u ormaru i u njoj tri hiljade dinara! Otišli su psujući i preteći da će se vratiti po još novca. Modrice će proći, ali šok koji sam doživela neće me skoro napustiti.

Dok priča šta joj se dogodilo u noći između subote i nedelje, vremešnoj Amaliji Sakač (88) iz Subotice glas podrhtava. Iako je još uvek sve boli, a podlivi na slabom telu ne jenjavaju, baku smo zatekli u krupari na Palićkom putu kako pomaže sinu.

- Lakše mi je da budem tu, nego kod kuće. Bojim se, čujem im glasove i sve kao da se ponovo dešava - priča nam starica. - Ne smem da ostanem sama kod kuće. Sin mi puno pomaže da se smirim, ali kad kad nisam sa njim, počnem da mislim, bude mi jako teško.

Staricu su u njenom domu u Ulici Vuka Mandušića u subotičkom naselju Mali Radanovac, u nedelju oko dva ujutru, probudili lupa vrata i glasovi nepoznatih ljudi. Nije stigla ni da ustane iz kreveta, kada su je, kako kaže, uhvatili za obe ruke i počeli da udaraju.

- Preskočili su ogradu i razvalili ulazna vrata kuće. Bilo ih je troje, dva mladića, mislim da su mlađi, i starija žena, kao da im je majka. Nisam ih prepoznala, bio je mrak, a i imali su kapuljače i nešto na glavi - seća se Amalija. - Vikali su da im dam pare. Uzalud sam govorila da ih nemam, nisu stajali. Srušili su televizor i sve sa stola, izbacili stvari iz ormara dok nisu našli torbu. Imala sam tri hiljade dinara, toliko mi je ostalo od penzije.


PROČITAJTE JOŠ - PRETUKLI STARICU ZBOG 3.000 DINARA: Usred noći upali ženi u stan, pretili da će je ubiti, mislili da ima novac


Uzevši šta su pronašli, razbojnici su isprebijanu ženu ostavili da leži. Čim se malo pribrala, Amalija je pozvala svog sina Janoša, a on odmah policiju. Urađen je uviđaj, uzeti su otisci i sve ostalo što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju ovog nemilog događaja.


NISU NASLUTILI DRAMU

KOMŠIJE u Ulici Vuka Mandušića čule su da se nešto dešava tokom noći, ali nisu ni slutili kroz kakvu dramu prolazi baka Amalija.

- Pas je lajao duže vreme i to tako glasno da nisam mogao da ga smirim. Onda sam video da dolazi policija, a tek iz medija sam čuo šta se desilo komšinici - priča nam jedan meštanin. - Ovo je strašno, više nismo bezbedni ni u svojim domovima.