VIŠI sud u Beogradu odredio je u petak, nakon saslušanja u nadležnom tužilaštvu, pritvor do 30 dana, Miroslavu M. (52), Slobodanu K. (37) i Marku I. (26), koji su osumnjičeni da su sa više udaraca usmrtili Roberta R. na Zemunskom keju, a zatim njegovo telo bacili u Dunav. Pritvor trojici osumnjičenih za ovo teško ubistvo određen je, kako saznajemo iz Višeg tužilaštva, zbog sumnje da bi, boravkom na slobodi, mogli uticati na svedoke i ponoviti krivično delo.

Inače, Miroslav M., Slobodan K. i Marko I. pred tužiocem su se branili ćutanjem i odbili su da iznesu odbranu. Sva trojica su, odranije, poznati policijskim i pravosudnim organima po raznim krivičnim delima, a Miroslav M. je bio osuđivan i za ubistvo.


PROČITAJTE JOŠ:
Ronioci našli telo ubijenog muškarca ispod splava

Gotovo u isto vreme dok su trojica osumnjičenih saslušavani u Katanićevoj ulici, pripadnici MUP Srbije su iz Dunava izvukli beživotno telo Roberta R., muškarca koji je mučen i ubijen pre nekoliko dana na Zemunskom keju i za kojim se intenzivno tragalo. Telo je nađeno ispod jednog splava, na oko 30 metara od mesta gde je, kako se sumnja, bačen u reku. Ono je poslato u Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

Prema prvim informacijama iz istrage, trojica osumnjičenih su se, kako se sumnja, dogovorili da ponize Roberta, ali se sve pretvorilo u njegovo mučenje. Na kraju, on je i usmrćen.

Oni su Roberta R., koji je sa njima došao na Zemunski kej, skinuli i vezali za stub, a potom mu zadali više udaraca nogama i rukama po glavi i telu, dok ga je Miroslav M., kako se sumnja, tukao metalnom šipkom po nogama i rukama.

Žrtva: Robert R. / Foto Fejsbuk

- Kada je oštećeni pao u nesvest i prestao da daje znake života, osumnjičeni su ga, navodno, odvukli do vode i njegovo telo bacili u Dunav na Zemunskom keju, u blizini hotela "Jugoslavija" - navode iz MUP.

Prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je Robert, nad kojim su se trojica osumnjičenih iživljavala više od dva sata, još bio živ kada su ga bacili u vodu! Istraga se nastavlja, a u policiji, kao i u nadležnom tužilaštvu, uskoro bi trebalo da budu saslušani neki svedoci, kao i žena, zbog koje je navodno Robert R. ubijen.


PROČITAJTE JOŠ:
NOVI DETALjI HORORA U ZEMUNU: Vezali muškarca za stub, tukli ga do smrti šipkom i bacili u Dunav zbog žene!?

DUGO SE POZNAVALI

KAKO nezvanično saznajemo, osumnjičeni i žrtva su se dugo poznavali. Navodno, neki od njih žive na ulici već izvesno vreme. Sumnja se da je motiv zločina - sukob zbog žene, koja je bila u vezi sa žrtvom, a ranije i sa nekim od osumnjičenih osoba.