SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu, na predlog Višeg javnog tužilaštva odredio je pritvor u trajanju do 30 dana policijskim službenicima A. Đ. (56) i M. Đ. (31). Ista mera je, nakon saslušanja, određena i Majdanpečanima R. S. (53), S. I. (53) i D. M. (46). Svi oni se terete da su nabavljali i preprodavali marihuanu na području Majdanpeka i okoline, kao i da su delovali u grupi.

Navodni saradnici bivšeg načelnika Policijske stanice u Majdanpeku i njegovog sina, takođe policijskog inspektora, među kojima je i profesor majdanpečke Tehničke škole, negirali su da se bave preprodajom i prevozom marihuane. Tužiocu su rekli da ne znaju zašto su uhapšeni, kao i da nemaju veze sa tim "poslom".

I A. Đ. i njegov sin tvrde da nisu krivi. Otac i sin oštro odbacuju sve navode i tvrde da im je marihuana koja je pronađena u automobilu M. Đ. u količini od 336 grama - podmetnuta.

Kako je prilikom ove akcije pronađeno još 40 grama marihuane i u stanu R. S. zajedno sa vagicom za precizno merenje, naloženo je da celokupna količina ovog opojnog narkotika bude poslata na veštačenje kako bi se utvrdila vrsta. Istražni organi će u relevantnim ustanovama obaviti i DNK analize da bi se utvrdilo da li su i ko od osumnjičenih došli u kontakt sa ovom marihuanom.

PROČITAJTE JOŠ - HAPŠENjE U MAJDANPEKU: Bivši načelnik PU i njegov sin prodavali drogu?

Policija je prilikom akcije hapšenja ove petorke zaplenila ukupno 22 mobilna telefona čiji se sadržaj detaljno ispituje, a sve u cilju da nadležno tužilaštvo donese odluku da li će protiv osumnjičenih podići optužnicu ili će obustaviti postupak.