ON je dvadeset godina radnik naše škole, primerno se vlada, jedan je od profesora koji u najvećoj meri radi na modernim tehnologijama i osavremenjavanju nastave i mi na njegov rad nemamo nikakve zamerke! Šta on radi u slobodno vreme ja o tome zaista niti mogu da znam, niti želim da diskutujem.

Ovako, za "Novosti", priča Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole u Majdanpeku, nakon hapšenja profesora ove ustanove, zbog sumnje da je preprodavao narkotike. Policija je privela u utorak policijske službenike A. Đ. (56) i M. Đ. (31), inače, bivšeg načelnika Policijske stanice u Majdanpeku i njegovog sina, kao i R. S. (53), S. I. (53) i D. M. (46). Tom prilikom oduzeli su oko 400 grama marihuane, a pronađena je i gram-vaga, kao i izvesna količina novca, za koje se veruje da je stečena prodajom ove opojne droge. Njih petorica terete se da su nabavljala i preprodavala marihuanu na području Majdanpeka i okoline, kao i da su delovali u grupi.

Navodno, marihuana je pronađena u automobilu policajca M. Đ. u količini od 336 grama, dok je u stanu jednog od njegovih saradnika, R. S. pronađeno oko 40 grama ove droge, digitalna vagica za precizno merenje, kao i novac.

D. M. (46)

Hapšenje ove petorke usledilo je nakon opsežnih provera, na osnovu operativnih saznanja da na teritoriji Majdanpeka organizovana grupa rastura drogu. Meštane je dodatno šokirala vest da je među uhapšenima i D. M., profesor Tehničke škole. Iako u ovu ustanovu nije stiglo nikakvo zvanično obaveštenje o hapšenju člana njihovog kolektiva, vest o tome proširila se za tili čas.

Navodno je kod tog profesora pronađen veći broj telefona i izvesna suma novca. Njegove kolege, međutim o uhapšenom pričaju sve najlepše. Baš nedavno je, kako ističu, prodao kola, pa je novac koji je navodno kod njega nađen mogao da bude i iz tog izvora. Direktor Janković kaže da je o hapšenju saznao iz medija. Ipak, obavestio je o svemu i nadležne u Školskoj upravi Zaječar.

PROČITAJTE JOŠ - HAPŠENjE U MAJDANPEKU: Bivši načelnik PU i njegov sin prodavali drogu?


- Ja niti mogu nekog unapred da osudim, niti to želim. Nikada nismo imali nijedan incident vezan na bilo šta što bi ukazivalo da se u školi prodavala droga. Uostalom, imamo video-nadzor, aktiviran 24 časa dnevno, imamo dežurne učenike, dežurnog policajca i sve to može i da se proveri - kaže direktor Janković.

Prema njegovim rečima, neki drastični koraci protiv profesora, dok se istraga i eventualno suđenje ne održe, ne mogu da se preduzmu. Janković navodi da priče o tome da se u školi diluje droga apsolutno ne stoje. On potvrđuje da se kod roditelja zbog vesti o hapšenju njihovog profesora pojavila bojazan, ali i dodaje da je na nadležnima da sva svoja saznanja i tvrdnje detaljno istraže.


KUMOVSKE VEZE

OTAC i sin, policajci, terete se da su organizovali nabavku i rasturanje marihuane. Svako je u ovoj grupi imao svoja zaduženja. R. S. i S. I. su, saznajemo, dalje preprodavali marihuanu neposrednim korisnicima, dok se D. M., koji je u kumovskim vezama sa uhapšenim, sumnjiči da je za potrebe dalje preprodaje prevozio opojnu drogu. Osumnjičenima je po nalogu višeg javnog tužilaštva u Negotinu određeno zadržavanje do 48 sati.