Niš – Policija je u Nišu uhapsila pedesetpetogodišnjeg S.Z. iz ovog grada zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je napao muškarca, starog 68 godina iz Knez Sela, kome je zadao više uboda nožem u grudi i naneo mu povrede koje su okvalifikovane kao opasne po život.

Prema nezvaničnim informacijama, ova drama koja se odvijala u ponedeljak, u ataru Knez Sela, je zapravo kulminacija višegodišnjih sukoba dvojice komšija oko međe.

Povređeni muškarac je hitno prebačen u niški Urgenti centar gde je operisan, dok je napadač ubrzo uhapšen. Kod njega je prilikom lišenja slobode pronađen nož kojim je, kako se sumnja, povredio žrtvu. Dvojica komšija se, prema nezvaničnim informacijama, godinama spore oko granice parcela između imanja žrtve i placa na kome osumnjičeni za pokušaj ubistva ima vikendicu.

Pročitajte još: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

Oni su navodno i ranije imali brojne verbalne sukobe i međusobne razmirice, ali je ova poslednja mogla umalo da se završi tragično.


Posle kraće rasprave i međusobnog koškanja i fizičkog sukoba S.Z. je potegao nož i komšiji zadao više uboda u predelu grudi. Nesrećni čovek se stropoštao na zemlju, dok je napadač otišao u nepoznatom pravcu. Policiju su kontaktirali žrtvini srodnici, pa je osumnjičeni ubrzo završio iza rešetaka.


Policija je saopštila da je povređeni muškarac zadobio teške telesne povrede, a da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova.


On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.