- Čoveka koji je upao u moje dvorište i koji mi je naneo povrede ne poznajem. Čuo sam posle da je ekscesna osoba i da je zbog nekih kredita ostao bez stana. Kod mene je došao da mu "Planinka" pomogne da dobije stan. Kada sam mu rekao da to nije nemoguće, počeo je da me bije - ovako je, za "Novosti", svedočio u nedelju Radovan Raičević, direktor firme "Planinka", koji je dobio batine pred svojom kućom u subotu uveče.

Događaj je šokirao ceo toplički kraj. Raičević je ugledan čelni čovek najjače firme u kraju, a uhapšeni S. B. (42) važi za problematičnog čoveka. Ipak, svi se čude odakle uopšte ideja nasilniku da se za pomoć obraća čoveku koji mu nikako nije mogao pomoći.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen na prelazu Šid, u automobilu pronađena marihuana

Nešto ranije, u "Planinki" je podeljeno 50 ugovora za posao. Proširile su se i vesti da je direktor stradao jer nije zaposlio problematičnog sugrađanina.

- Nije to razlog - demantovao je glasine Raičević. - Od mene je tražio pomoć oko stana i posavetovao sam ga se obrati Opštini i nadležnim službama.Okrenuo sam se da uđem u kuću, ali me je on uhvatio za ruku i tom prilikom me udario nekoliko puta.


PROČITAJTE I: Pet i po decenija neprestanog razvoja kuršumlijskog preduzeća "Planinka"

Radovan Raičević (64), generalni direktor kuršumlijskog preduzeća "Planinka" u okviru kojeg posluju Lukovska i Prolom banja, zadobio je lakše telesne povrede.Policija je uhapsila S. V. (42) iz Kuršumlije, zbog sumnje da je izvršio krivično delo. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


"Planinka" najuglednija firma u TopliciU POLITICI

Posle ukazane pomoći u kuršumlijskom Domu zdravlja Raičević je prebačen na dijagnostiku u prokupačku bolnicu odakle je pušten na kućno lečenje. Inače osim što je direktor "Planinke", Raičević je bio predsednik Okružnog odbora SNS Topličkog okruga kao i narodni poslanik u Skupštini Srbije.