Pripremno ročište u medijski najpraćenijem sudskom predmetu u Srbiji - ubistvu folk pevačice Jelene Marjanović - posle više od tri godine istrage, počeće sledeće sedmice u Višem sudu u Beogradu.


Na optuženičkoj klupi naći će se jedini optuženi, njeg suprug Zoran Marjanović, povodom optužbi za svirepo ubistvo izvršeno 2. aprila 2016. u Borči.


Na pripremnom ročištu, u sredu, 11. septembra, koje će biti zatvoreno za javnost, utvrđivaće se koji će dokazi biti izvođeni tokom suđenja, a Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.


Nakon toga sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će Marjanović moći detaljno da iznese svoju odbranu.


Marjanović se optužnicom tereti za krivično delo teško ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči, 2. aprila 2016. godine.


U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.


Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.


PROČITAJTE I: Suđenje za ubistvo pevačice - na jesen; Advokat: Slabi su im dokazi


Zoran Marjanović je bio uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva. On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.


Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.


Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".


Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.