Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu izdalo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Safeta Stana (53) iz Uzdina, osumnjičenog da je ubio svoju nevenčanu suprugu Violetu Neda (35). Njemu se na teret stavlja krivično delo ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika.


Osumnjičenom se stavlja na teret da je 29. avgusta ove godine, oko ponoći, u Torku, nakon kraće rasprave, lišio života Violetu Neda iz Torka, sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici, u kući u Torku. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu je, na predlog Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom odredio pritvor - navodi se u saopštenju tužilaštva, u kojem nije navedeno na koji način je Safet Stan ubio Violetu.

Odmah nakon ovog zločina, koji je šokirao meštane sela u opštini Žitište, pročulo se da je on to učinio tako što ju je udavio rukama, a prema tvrdnjama Violetine braće, Safet u je kobne večeri bio u alkoholisanom stanju, jer je nekoliko sati pre zločina, pio pivo.

PROČITAJTE JOŠ: ŽRTVA PRE ZLOČINA ZVALA MAJKU: U napadu ljubomore zadavio suprugu?!


Brat ubijene Violete, Tibi Neda, koji je bio u kući u kojoj je njegova sestra mučki zadavljena, nekoliko časova pre ubistva, kaže da je Safet kupio šest limenki piva i da je on popio jednu sa njima, a zatim se vratio svojoj kući, koja se nalazi u istoj ulici, pedesetak metara dalje.


- Oko 4.00 sata ujutru došli su policajci kod mene, probudili su me i rekli da mi sestra leži mrtva u dvorištu njene kuće. Bio sam šokiran - rekao je Tibi Neda.


Nakon što je njen brat otišao kući, Violeta je pozvala svoju majku Ilonu, tražeći od nje da pozove policiju jer je muž Safet postao nasilan. Majka se u tom trenutku nije snašla, nije znala broj policije, pa je tek kasnije njena snajka, odnosno žena najmlađeg Iloninog sina Sime, zvala kuću u kojoj su živeli Safet i Violeta. Tek posle nekoliko poziva, na telefon se javio Safet koji je na pitanje gde je Violeta, odgovorio da nema pojma i da je otišla kod Tibija, što je već bio znak da se nešto čudno dešava.


Ubijena Violeta majka je sedmoro dece, koje je rodila u prvom braku sa Robijem koji živi u Idvoru.