Kako Novosti saznaju, u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, kada je zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina, uhapšeni su državljanin Meksika Emanuel Alehandro Aceves Kuevas, državljanin Rusije Sergej Rasohin i državljanin Srbije Vladislav Funštajn.

U Srbiji su uhapšeni otac i sin Mirko i Dragan Đanković. Funštajn je, inače, pre nekoliko godina uhapšen i u Hrvatskoj sa grupom koja je švercovala više od 100 kilograma marihuane.

PROČITAJTE JOŠ - POGLEDAJTE: Ovako je pala kriminalna grupa sa državljanima Srbije, zaplenjen kokain vredan oko 50.000.000 evra! (VIDEO)

Kokain je zaplenila policija Španije na osnovu operativnih informacija koje su im dostavili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Kokain, različita računarska oprema, više mobilnih telefona i obilna dokumentacija zaplenjeni su u konstrukciji jedrilice, a tom prilikom španska policija uhapsila je trojicu osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koja se tereti da se u dužem vremenskom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Dragan Đanković Foto Fejsbuk


Emanuel Alehandro Aceves Kuevas Foto fejsbuk


Mirko Đanković Foto Fejsbuk


Sergej Rasohin Foto Fejsbuk


Vladislav Funštajn Foto Fejsbuk