U SELU Torak kod Žitišta, na mesnom groblju, u petak je sahranjena Violeta Neda (35), iz ovog mesta, koju je pre dva dana mučki zadavio, kako se sumnja, nevenčani suprug Safet Stan (53), iz Uzdina. Njih dvoje su poslednjih godinu dana živeli u Begejskoj ulici u Torku, gde se ubistvo i dogodilo.

Odmah kada su čuli užasnu vest, bivši Violetin suprug Robi i sedmoro njihove dece iz Idvora, gde žive, krenuli su u Torak kako bi oplakali svoju majku i prisustvovali sahrani.


PROČITAJTE JOŠ:
ŽRTVA PRE ZLOČINA ZVALA MAJKU: U napadu ljubomore zadavio suprugu?!

Prizor koji ledi krv u žilama, nad otvorenim odrom Violete Nede, u dvorištu kuće njene majke Ilone, sedmoro njenih siročadi, nemi u bolu za majkom koje više nema... Tek pokoji bolni lelek Ilone i Jasmine Nede parao je nebo nad Begejskom ulicom u Torku.

Uz jecaje majke Ilone, starije sestre Jasmine i braće Dejana i Tibija, kao i u pratnji brojne rodbine, prijatelja i komšija, telo nesrećne majke sedmoro dece ispraćeno je do večne kuće. Meštani Torka, kao i najbliži rođaci, još uvek su u šoku i neverici zbog čina koji je, najverovatnije zbog ljubomore, uradio Safet. Za njega, tvrde oni koji ga poznaju, važi da je čovek koji nije nikada ranije bio sklon incidentima i nasilničkom ponašanju.

Šta se stvarno dogodilo u dvorištu skromne porodične kućice na kraju sela pored Begeja, još je misterija, a dosad se zvanično nisu oglasili ni policija ni tužilaštvo. U međuvremenu, uhapšeni Safet trebalo bi da bude saslušan kod nadležnog tužioca zbog sumnje da je ubio svoju nevenčanu suprugu.

Porodica ubijene žene očajna posle zločina / Foto B. Grujić


PROČITAJTE JOŠ:
Pijan zadavio majku sedmoro dece ispred porodične kuće

BRATA PUSTILI DA DOĐE

SKRHANI bolom i tugom, braća pokojne Violete uspela su da u Mesnoj kancelariji u selu pribave sve potrebne papire, kako bi najmlađi brat Sima mogao da dođe na sahranu. On se, inače, nalazi na izdržavanju zatvorske kazne po prekršajnom postupku, ali u petak je pušten da prisustvuje sahrani svoje sestre.