JESAM kriv, ali nisam ubica. Nisam želeo to namerno da uradim. Kajem se mnogo i doživotno ću ovo pamtiti. Nikada nisam pretio Mileni i njenoj porodici. Ne znam zašto je to izjavila. Bebu sam hteo da smirim. Nisam hteo da je udarim pesnicom. Izgubio sam kontrolu, zbog droge!

Ovo je u četvrtak pred Višim sudom u Beogradu izjavio Ferdi Jašari (23), iznoseći odbranu na početku suđenja za ubistvo petomesečne ćerkice u njihovoj kući u Zemunu. On je optužen za teško ubistvo, a uhapšen je nedelju dana nakon što su u novembru 2018. godine bebi nanete kobne povrede.


PROČITAJTE JOŠ: OPTUŽNICA PROTIV OCA: Sumnja se da je tukao bebu do smrti jer je plakala

- Udario sam joj šamar po butini i dva puta pesnicom iza glave - objasnio je Jašari. - Nisam imao kontrolu... Komšija me je jurio, imao sam dugove. Bio sam zatvoren u kući.

Sudija Bojan Mišić ga je potom upitao šta mu je beba bila kriva.

- Beba nija bila kriva ni za šta. Popio sam pet- -šest piva. Uzeo marihuanu, dva džointa - ispričao je optuženi.

Prema njegovim rečima, tog popodneva dao je Mileni (20), vanbračnoj ženi, 500 dinara da kupi deci smoki i gusti sok.

- Otišla je sa Aleksandrom, sinom koji je tada imao godinu dana, u prodavnicu. Kada je došla, rekao sam joj da sam udarao Leonoru kako ne treba i da ne znam šta će da bude s njom - kazao je optuženi, objašnjavajući da je bebu batinao sve dok nije prestala da plače.

Oko četiri sata ujutru, prema njegovim rečima, čuo je disanje na prekid.

- Milena je ljuljala bebu. Pipnuo sam joj nos i obraze. Rekao sam da treba da je vodimo kod lekara. Pošto sam imao poternicu, nisam ja mogao da ih vodim, samo sam ih ispratio do autobusa - nastavio je Jašari iznoseći odbranu.

Do njegovog hapšenja prošlo je nedelju dana.

- Hteo sam da se ubijem. Izgubio sam ono što mi je najdraže. Sam bih sebi dao doživotnu, ali ja to nisam hteo da učinim. Imam 23 godine i molim vas za blažu kaznu, da mogu da imam porodicu. Meni je ovo opomena da se više nikad ne drogiram - obratio se Jašari sudskom veću.

Posle njega, svedočila je Milena Ibraimović (20), majka ubijene devojčice. Ona tvrdi da je bila prisutna kada se dogodio zločin.

- Pesnicom je udarao Leonoru po grudima, pa po glavi. Po dva-tri puta. To su bili snažni udarci. Pokušala sam da ga sprečim, vukla sam ga, sklanjala mu ruke od bebe. Krenuo je onda na mene, a zaustavio se kada se Aleksandar probudio i zaplakao.


PROČITAJTE JOŠ: BRUTALNO UBISTVO: Muškarac gurnuo dete ispred voza

DUŠEVNO LAKŠE ZAOSTAO

VEŠTAK neuropsihijatar Ratko Kovačević ostao je pri svom nalazu.

- Ustanovljeno je da je Jašari lako duševno zaostao i njegove reakcije su ponekad impulsivne i nekontrolisane. Skromnih je intelektualnih sposobnosti ispod proseka. Praktično je bez edukacije - objasnio je Kovačević.


PROČITAJTE JOŠ: OPTUŽNICA PROTIV OCA: Sumnja se da je tukao bebu do smrti jer je plakala