POLICIJA je u sredu u prepodnevnim satima pronašla devojčicu J. S. (13) iz Kisača, za kojom se tragalo od 26. avgusta. Poslednji put je bila viđena tog dana u Novom Sadu, a u večernjim satima je prijavljen njen nestanak. Tinejdžerka je nađena u kući jednog poznanika u Budisavi kod Novog Sada, i nije imala vidljive tragove povreda. Ipak, ubrzo je uhapšen njen očuh J. V. (39) zbog sumnje da je silovao pastorku.

O njenom pronalasku su odmah obavešteni novosadski Centar za socijalni rad i majka maloletnice, odnosno žena koja je pre nekoliko godina sa tadašnjim suprugom, usvojila J. S. Policija je, međutim, u međuvremenu uhapsila J. V. (39) iz Kisača, sadašnjeg vanbračnog partnera devojčicine usvojiteljke, pod sumnjom da je silovao trinaestogodišnjakinju. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i u četvrtak će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.


PROČITAJTE JOŠ: KRAJ POTRAGE: Pronađena Jana (13), uhapšen očuh osumnjičen za silovanje

Prema pričama pojedinih meštana Kisača, J. S. je usvojena kada je imala nepune dve godine. Posle sedam godina, roditelji su se razveli, a devojčica je ostala sa majkom. Ona je posle izvesnog vremena počela da živi u vanbračnoj zajednici sa J. V. koji se sada sumnjiči da je izvesno vreme napastvovao devojčicu.

U Kisaču niko ne želi da poveruje da se to zaista dogodilo, ali ističu da je na istražnim organima da utvrde da li u tome ima istine ili ne. Sada se po selu priča i da je devojčica nekoliko dana pre nestanka, navodno, samo u jednom danu nekoliko puta pozivala broj policije 192. Kažu da nije konkretno govorila o čemu je reč i da je to činila iz šale.

- Ako se utvrdi da je napastvovao dete, treba da odgovara - smatra jedan meštanin Kisača, koji je želeo da ostane anoniman. - Navodno je devojčica bila nezadovoljna porodičnim odnosima u kući i zbog toga je želela da pređe da živi kod bake.


PROČITAJTE JOŠ: DA LI STE JE VIDELI: U toku je intenzivna potraga za Janom (13) koja je nestala u Novom Sadu

BEZ KOMENTARA

U CENTRU za socijalni rad u Novom Sadu, povodom ovog slučaja, u sredu nisu mogli da daju komentar. Rečeno nam je da će služba za decu preduzeti sve radnje neophodne u ovakvim slučajevima.