Više javno tužilaštvo u Šapcu pokrenuće istragu protiv Milorada Mijailovića (57) iz Mišara kod Šapca, koji se tereti da je sa više udaraca nožem usmrtio svoju suprugu Biserku Mijailović (51). Zločin se dogodio u subotu oko 21 čas, u porodičnoj kući u Pop Lukinoj ulici 37, a obdukcijom je potvrđeno da je ženi prerezan grkljan.

Ovo je za "Novosti" potvrdio viši javni tužilac Zoran Obradović. Kaže, Milorad se oporavlja u šabačkoj bolnici i lekari su uspeli da ga nekako spasu, ali ispred njegove sobe već je postavljen policajac.


PROČITAJTE JOŠ:
ISTRAGA U MIŠARU: Zaklao suprugu, hteo i sebe?

- Očekujemo da u narednih nekoliko dana osumnjičeni bude spreman za saslušanje - kaže kratko Obradović.

Obducenti su na telu Biserke pronašli desetak uboda u predelu grudi i vrata. U predstojećem postupku, pored Milorada, trebalo bi da budu saslušani i sin Leonardo Mijailović, kao i njegova supruga.

- Milorad se najpre sukobio sa sinom i izbacio ga iz kuće zajedno sa snahom. Zaključao je vrata, a onda je počeo svoj krvavi pir. Posekao je vrat i grlo. Spasen je samo brzom intervencijom lekara - kaže naš izvor iz istrage.

Porodičnoj drami u Mišaru prethodilo je to što je Biserka napustila supruga, pa se posle pola godine vratila u nameri da, navodno, sa njim pregovara. Susedi kažu da je bila izuzetno vredna i požrtvovana majka i da je često radi posla odlazila u Beograd.

- Ljubomora je mogla biti okidač za ovaj zločin. Bisa je bila vrlo lepa i mladolika, a i on to nikako nije mogao da podnese u poslednje vreme. Često su se svađali - kaže jedna komšinica i prijateljica iz Mišara.


PROČITAJTE JOŠ:
DETALjI PORODIČNE TRAGEDIJE KOD ŠAPCA: Biserka došla da se pomiri, muž je preklao nožem

SASLUŠANjE PA OPTUŽNICA

Mijailoviću će se, kako saznajemo, na teret staviti teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 40 godina robije. A da li će ovakvu kvalifikaciju prihvatiti i Tužilaštvo, saznaćemo čim bude bilo obavljeno prvo saslušanje.