Četrdestšestogodišnji Kraljevčanin A.S. utopio se u subotu, oko 15.30, u Ibru u centru Kraljeva.

Kako se pretpostavlja, ova nesreća se dogodila kada je muškarac pokušao da popreko preroni Ibar sa desne, do leve obale.

Tom prilikom, prema rečima očevidaca, najverovatnije je roneći udario glavom u korito splava usidernog uz levu obalu, uz samo gradsko šetalište kraj reke.

Pročitajte još: UTOPIO SE MUŠKARAC: Samo je potonuo i više nije izronio

- Čuli smo kada je rekao da će da preoroni Ibar od Ribničke do desne obale i nazad. Ušao je u reku, par puta izronio da bi uzeo vazduh, a onda je čini se udario glavom u korito splava i nestao – priča grupa mladića koja se zadesila u neposrednoj blizini.

- Pošto se nije pojavljivao nekih dvadesetak sekundi uleteli smo u vodu, doplivali do mesta gde je nestao, ali nismo uspeli da ga pronađemo.


Ubrzo su na mesto nesreće pristigle ekipe hitne pomoći i vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i pripadnici kraljevačke policije, a potom i ronilački tim Žandremerije.

Ronioci su oko 19.15 pronašli beživotno telo muškarca ispod splava i izvukli ga iz reke na obalu.

Kako nezvanično saznajemo, A.S. je na Ibar sa takozvane Ribničke strane u subotu došao sa prijateljima kako bi potražili spas od tropske vrućine, kao što je to učinio i veliki broj Kraljevčana.

Boravak na reci za nesrećnog muškarca, na žalost, tragično se završio.