NA groblju u pešterskom selu Melaje u utorak je sahranjen poznati novopazarski biznismen Nedžib Kačar (60), koji je u noći između nedelje i ponedeljka pronađen mrtav u dvorištu svoje kuće u novopazarskom naselju Rasadnik. Prema nezvaničnim informacijama iz novopazarske policije i Višeg tužilaštva, Kačareva smrt okvalifikovana je kao - ubistvo. Vlasnik, sada ugašene, Pešter banke i više drugih firmi likvidiran je oštrim sečivom, najverovatnije nožem.

Smrtonosne povrede, posekotine i ubodi, nanete su Kačaru u predelu vrata, a uboden je i u stomak. Kako nezvanično saznajemo, Kačar je, teško ranjen, uspeo da izađe iz kuće u dvorište, gde je pao i odakle je navodno dozivao pomoć. Pronađen je bez svesti u lokvi krvi. Za sada niko nije uhapšen, a krivična prijava podneta je protiv N. N. lica. Istraga se nastavlja, ima više osumnjičenih koji će narednih dana biti predmet istrage i policijske obrade.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U PRIJEPOLjU: Uhapšen zbog sumnje da je muškarcu odsekao uvo u diskoteci


Takođe, prema nezvaničnim informacijama, kritične noći, u kući Nedžiba Kačara bili su navodno njegovi tast i tašta, kao i dvojica sinova. U kući nije bila njegova supruga, koju je 2013. godine pokušao da ubije, zbog čega je izvesno preme proveo u zatvoru. Ona se trenutno nalazi u Francuskoj. Navodno, tasta i taštu Kačar je zvao da ih zamoli da utiču na suprugu da mu se vrati. Kamera je zabeležila da su neke osobe tokom noći ulazile u kuću i izlazile iz nje.

PROČITAJTE JOŠ - Biznismena pronašli u lokvi krvi

Da li je reč o porodičnom obračunu, pokušaju pljačke, osveti ili nečemu drugom, znaće se tek kada policija bude imala prve opipljivije rezultate istrage. Gradom kruže razne verzije Kačareve smrti. Između ostalog, kolaju optužbe da je Kačara navodno ubio neko od ženine rodbine, koju je on navodno maltretirao. U policiji se uutorak nije mogla dobiti ni potvrda, ni demanti informacije koja je objavljena, da je navodno osumnjičen Kačarev tast.

Policija na mestu zločina Foto Indeksonlajn

DOLAZI POMOĆ IZ BEOGRADA

PRIPADNICIMA Policijske uprave u Novom Pazaru, koji danonoćno rade na rasvetljavanju ubistva Nedžiba Kačara, u sredu će da se priključi i nekoliko eksperata MUP Srbije iz Beograda. Oni bi trebalo svojim iskustvom i najsavremenijom opremom da pomognu kolegama u istrazi, da se što pre utvrdi ko je ubio poznatog biznismena i zbog čega.