PETRU Mošiću (64), koji je osumnjičen za ubistvo supruge Desanke Mošić (60) na autobuskoj stanici u Pančevu, danas ističe policijsko zadržavanje i on bi trebalo da bude priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Kako smo nezvanično saznali, tereti se za teško ubistvo, a nesrećnoj ženi je nožem naneo više udaraca u leđa, vrat i grudi, usled kojih je ona preminula u pančevačkoj bolnici.

Šta je prethodilo ovom stravičnom zločinu, kako je i da li je Desanka uopšte stupila u kontakt sa Petrom, koji je imao zabranu prilaska, pokazaće istraga. U javnosti se pominju dve verzije događaja, kao i da je motiv zločina ljubomora. Po jednoj, oni su se našli u kafiću, gde je došlo do svađe i ona je pokušala da pobegne. Međutim, on je sustigao i naneo smrtonosne udarce. Po drugoj priči, Desanka je sedela na klupi i čekala autobus, a Petar je napao sa leđa. Pokušala je da se odvoji, ali je on stigao i naneo joj smrtonosne povrede.

U pojedinim medijima u subotu se pojavio snimak ovog zločina, na kome se vidi kako Desanka beži, on je juri, sustiže i ubada nožem. Zapanjujuće je da prolaznici koji su se tu zatekli posmatrali i niko nije prišao. Da je neko reagovao, možda bi bila spasena. Prvi su u pomoć pritekli zaposleni na Autobuskoj stanici, kada su čuli zapomaganje nesrećne žene. Petar je počeo da beži, ali su oni stigli i savladali ga. Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, povrede su bile isuviše teške, pa je i pored napora lekara u pančevačkoj bolnici, žena preminula.

Desanka Mošić, Foto: Fejsbuk


Pročitajte još - Iskasapio suprugu na autobuskoj stanici


Kako smo saznali, bračni par je već duže vreme u narušenim odnosima, a Desanka je poslednjih meseci bila smeštena u Sigurnoj kući. Krajem juna, sud je Petru izrekao zabranu prilaska, pošto je prethodno, u maju mesecu, prijavio nestanak supruge kako bi pokušao da sazna gde se nalazi. U toku je bila i brakorazvodna parnica.

Petar Mošić je poznat po nadimku Tamango, a kako saznajemo, zbog različitih krivičnih dela, uglavnom krađa, boravio je više godina u zatvoru. Bavio se sakupljanjem sekundarnih sirovina, prepravkom polovnih automobila. Prema nezvaničnim informacijama, nisu imali zajedničku decu, a njegov sin je imao plesnu grupu, koja je nastupala sa poznatim estradnim zvezdama.

Petar Mošić


OD POČETKA GODINE 13 ŽRTAVA

OD početka ove godine u Srbije je ubijeno 13 žena, a prema nekim statistikama, u periodu od 2010. do 2018. godine stradalo je najmanje 280 pripadnica lepšeg pola. Na nedavnom skupu, posvećenom žrtvama nasilja, rečeno je da zvanične evidencije o slučajevima feimicida nema, a da se analiziraju podaci iz medija. Istraživanje, kojim je obuhvaćeno deset studija slučajeva i 69 presuda, u periodu od januara 2015. do decembra 2017. godine, pokazalo je da je reč o izuzetno brutalnim ubistvima, a najčešći motiv je ljubomora. Praksa govori da je najrizičniji trenutak kada žena odluči da napusti partnera nasilnika.