NIŠ – Jedna osoba izgubila je život, a tri su teško povređene, od kojih dvoje dece, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 13 sati dogodila na putu Aleksinac-Žitkovac-Kruševac, odnosno na takozvanoj „Moravskoj magistrali“ nedaleko od aleksinačkog sela Donji Adrovac.


Kako saznajemo, nesreća se dogodila kada je kombi vozilo Specijalne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Hristina Markišić“ u Aleksincu, koji je prevozio mališane posle nastave do svojih kuća i sela u dolini Južne Morave, udario u kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca.


Niška policija potvrdila je da im je u 13:25 došlo do nesreće u kojoj je na licu mesta nastradala jedna osoba a više povređeno. Prema prvim saznanjima kombi je proklizao na saobraćajnici mokroj od kiše, kada je vozač najverovatnije izgubio kontrolu nad kombijem i udario u teretno vozilo.


PROČITAJTE JOŠ - POVREĐENE ČETIRI OSOBE: Saobraćajna nesreća u Guberevcu na putu Kraljevo-Kragujevac (FOTO)


U sudaru je stradala negovateljica ove specijalne ustanove Snežana Milić (51), dok su teško povređeni vozač kombija i dva deteta. Vozač je sa teškim povredama prebačen hitno na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Niš, gde je zbrinut, a u niškoj bolnici prebačeno je i jedno od dvoje povređene dece koje je sa povredama ekstremiteta smešteno na Dečijoj hiruruško-otropedskoj klinici, dok je drugi mališan zadržan na lečenju u Opštoj bolnici Medicinskog centra Aleksinac.


Uviđaj na mestu sudara i tragedije, rečeno nam je izvršili su pripadnici policije u Aleksincu u Višeg tužilaštva u Nišu.