NIŠLIJA M. S. (46) poginuo je u nedelju nešto pre 23 sata u saobraćajnoj nesreći kod sela Jelašnica u blizini Niša. On je stradao na nedovršenoj deonici Koridora 10, kada je motorom udario u betonsku ogradu kojom se blokira saobraćaj.

PROČITAJTE I: Pronađeno beživotno telo muškarca u Tisi

Kako nezvanično saznajemo, tri mladića trkala su se motorima na nedovršenoj deonici iz pravca Pirota ka Nišu, kada je M. S. koji je upravljao "kavasakijem" udario u betonsku konstrukciju kojom se blokira saobraćaj i odleteo pedesetak metara. Druga dvojica uspela su da se svojim vozilima zaustave na vreme i izbegnu tragediju.

- Sedeo sam sa drugovima nedaleko od auto-puta. Čuli smo motocikle i počeli da komentarišemo kako jure po mraku, kada je trenutak kasnije odjeknulo kao bomba - priča, za "Novosti", očevidac Ilija M. iz Jelašnice. - Bilo je tako jako da su čuli i ljudi u kafiću i svi smo potrčali tamo. Videli smo najpre kod odbojnika slupani motor kraj kog su bila dvojica motociklista. Oni su svog prijatelja našli u jarku tek posle desetak minuta. Bio je sav u krvi, razbijene glave. Pozvao sam Hitnu pomoć, došli su brzo i odvezli ga. Nažalost, čuo sam da je kasnije preminuo.

Predsednik Saveta građana Jelašnice Steva Končar rekao je, za "Novosti", da je reč o nedovršenoj deonici koju Grci vrlo savesno rade, te da su na ovom delu puta blokirani svi prilazi.

- Očito da su prebrzo vozili, a i noć je učinila svoje. Po mraku je vidljivost znatno smanjena, naročito kada se brzo vozi. Priča se da su se trkali, ali to nije potvrđeno - kaže Končar.

Inače, u Nišu su se u nedelju dogodile još dve nezgode u kojima je povređeno dvoje ljudi.