DVOJICA radnika Preduzeća za pružanje usluga u oblasti fizičko-tehničkog obezbeđenja RPD-FTO u Vrbasu brutalno su napadnuta na radnom mestu u Bačkom Dobrom Polju, a njihovo patrolno vozilo je demolirano. Napad se dogodio u subotu, 15. juna u 20.15 u centru sela, kod semafora na uglu ulica Maršala Tita i Maše Jelića.

- Zaposleni i vozilo bili su propisno obeleženi. Na semaforu, put im je preprečen automobilom kojim je upravljao R. Đ., osuđenik na izdržavanju zatvorske kazne, koji je bio na vikend-odsustvu. On je, ničim izazvan, fizički napao službenika obezbeđenja, koji se nalazio na mestu vozača patrolnog vozila - saopštio je Ratko Vujadinović, direktor RPD-FTO.

Radnici obezbeđenja su pokušali da vozilom prođu kroz obližnji parking, ali im je put blokirao drugi automobil, iz kojeg je, prema njihovom svedočenju, izašlo četvoro-petoro muškaraca, koji su ih takođe napali.

PROČITAJTE JOŠ - HAPŠENjE U VRBASU: Bivši zatvorenik pipkao devojčice?

- Nasilnici su polupali stakla vozačevih i suvozačevih vrata patrolnog džipa i pesnicama i nogama nanosili udarce našim radnicima - predočio je Vujadinović.

Napadači su, prema njegovim rečima, divljali po patrolnom vozilu, šutirajući ga, razbijajući stakla i retrovizore i čupajući ručke sa vrata. Vujadinović kaže da je zaprepašćen što su od trojice identifikovanih napadača dvojica u nedelju, 16. juna, kažnjena samo prekršajno, sa 48.000 i 38.000 dinara, dok je treći oslobođen.

Vujadinović navodi da se firmi javilo dvadesetak meštana Bačkog Dobrog Polja, izražavajući nadu da će se konačno stati na put nasilnicima od kojih je u strahu celo selo. On je pozvao mnogobrojne očevice da svoja saznanja prenesu policiji.

- Ne vidim kako bi drugačije mogao da se prekine teror koji meštani trpe od nekoliko lokalnih kriminalnih porodica - rekao je Vujadinović.